Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 26 dec 2021

Maison au naturel: 4 tips voor die natuurlijke look in je huis

Nature is the way to go! De trends van het moment wijzen allemaal die kant uit. En wij genieten zelf ook van die natuurlijke frisheid in huis. Maar hoe bereik je die? Nou, met deze tips kom je al een heel eindje met het natuurlijk inrichten van jouw huis!

Van hout tot goud, de keuze aan natuurlijke materialen is groot.

4 tips voor het natuurlijk inrichten van je huis

1. Bepaal welke materialen

Trends zijn heel leuk, maar ook wisselvallig. En wat je in je interieur wilt is juist houvast. Kies dus materialen waarvan je weet dat je er niet snel op uitgekeken raakt en waar je je prettig bij voelt.

Kijk goed naar je vorige interieurs of maak een moodboard om een beter idee te krijgen. En pak voor gedurfde trends het kleiner aan om te kijken of je het wel echt mooi vindt. Zeker als je voor de eerste keer gaat inrichten.

2. Een bakstenen muur als basis

Een bakstenen muur werkt in iedere stijl en is het ideale voorbeeld om erachter te komen welke natuurlijke look bij je past. Ben je een fan van de ruige natuurlijke look? Kies dan voor een onafgewerkte muur waar genoeg imperfecties zitten. Denk aan muren waar de voegen niet er perfect uitzien of de stenen een kleurverschil hebben.

Houd je meer van een strak modern interieur? Schilder je bakstenen muur dan in een neutrale kleur en kies voor strak metselwerk. Zo wordt je bakstenen muur niet het focuspunt van je interieur en heeft het juist een mooie subtiele uitstraling.

3. Hout is een must, maar hoe kan je dat verwerken?

Warmte, karakter en uitstraling daar houden we van! En natuurlijk heeft hout dat allemaal, dus dit materiaal wil je niet vergeten bij het inrichten van je huis. Kies voor een houten vloer of houten meubels of juist allebei. In het laatste geval wil je zeker mixen met je houttonen.

Je speelt op safe door houtsoorten met dezelfde ondertoon te kiezen. Mix warm hout met warm en het gaat niet snel fout. Of leg een vloerkleed onder je houten meubels om te voorkomen dat je stoelpoten in de vloer lijken te verdwijnen. Houd je wel van wat risico? Ga dan voor een tof contrast en speel met koude en warme houttonen en kijk wat werkt.

Zo kies je een kleurenschema dat bij jouw houten vloer past

4. Haal de natuur naar iedere ruimte

Nadat je een toffe combinatie van hout hebt gevonden die werkt, wil je deze eigenlijk door je hele interieur verwerken. Het hoeft echt niet eentonig te zijn, we raden het aan om een of twee elementen als basis te nemen waarvan hout altijd een goede optie is.

Een natuurlijk huis straalt namelijk rust uit en door elementen te herhalen creëer je met balans een rustige sfeer door je gehele interieur.

Meer focus in het nieuwe jaar: boost je concentratie en home office met groen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My MoveMy Domaine

Reageer op artikel:
Maison au naturel: 4 tips voor die natuurlijke look in je huis
Sluiten