Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 8 jan 2020

4 manieren om natuur in huis te halen aan de hand van de woontrends 2020

Hoewel we het liefste 24/7 buiten in de natuur zouden zijn, zitten we toch vooral binnen. Bezig met onze laptop of telefoon. Daarom is het wat ons betreft noodzaak om juist bínnen een natuurlijke sfeer te creëren. Dit doen we aan de hand van de woontrends van 2020.

Het is natuurlijk niet hetzelfde, maar kan er wel voor zorgen dat je je binnen iets meer zen voelt.

1. We gaan veel rotan en bamboe zien

Dat rotan in dit lijstje staat, is hoogstwaarschijnlijk geen grote verrassing. Rotan zagen we de afgelopen maanden namelijk al steeds vaker terugkomen in verschillende woonstijlen. Van rotan krijgen we altijd een beetje een jaren 70-gevoel, maar dan met een moderne, natuurlijke twist.

Wél nieuw is de opkomst van bamboe. Vorige week liet IKEA al weten dat zij bamboe als dé trend van 2020 zien. En daar kijken we helemaal niet van op: bamboe is veelzijdig, duurzaam én staat prachtig in alle woonstijlen. Van industrieel tot landelijk, er is altijd wel een combinatie met bamboe te bedenken. Een makkelijke manier om natuur in huis te halen.

> Meer lezen over bamboe als woontrend? Volgens IKEA wordt dit materiaal dé nieuwste trend in 2020.

2. De kleuren van de natuur: bruin, groen en beige

Als we gaan kijken naar de kleuren waarmee je jouw huis een natuurlijke vibe kunt geven, dan komen we natuurlijk al snel terecht bij aardse kleuren. Zo zijn bruin en beige terug van weggeweest, en blijft (donker)groen een populaire kleur.

Toch liever iets opvallenders? Ga dan voor perracotta. Deze combinatie tussen roze en terracotta doet ons denken aan een prachtige felle zonsondergang – wat het technisch gezien een natuurlijke kleur maakt. Mooi in combinatie met mosterdgeel!

>Lees ook: 5 trendkleuren die je zo snel mogelijk in je eigen interieur wil toepassen

3. De magische werking van kristallen

Wist je al dat kristallen een bijzondere werking op de ruimte waar ze in liggen hebben? Je leest er hier alles over: waarom je kristallen zou moeten toevoegen aan je interieur. Zelfs een kleine steen als rose quartz kan de sfeer in jouw huis aanzienlijk verbeteren. Op de Roomed redactie zijn we in elk geval al helemaal om, en we verwachten dat we in 2020 op steeds meer plekken kristallen terug gaan zien.

Enne, geloof je niet in de natuur en de krachtige wwerking van kristallen? Dan zijn ze in elk geval nog prachtig om naar te kijken én geven ze jouw huis een natuurlijke uitstraling.

4. Combineer verschillende tinten hout

Wie zegt dat je verschillende kleuren hout niet met elkaar kunt combineren? Wij denken juist dat je je interieur meer diepte geeft met het combineren van verschillende soorten hout. Je laat je interieur veel meer spreken, en zorgt ervoor dat je geen 13-in-een-dozijn interieur krijgt.

Meer lezen over de laatste woontrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
4 manieren om natuur in huis te halen aan de hand van de woontrends 2020
Sluiten