Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 4 jun 2018

DIY: dit kledingrek van een tak maak je heel gemakkelijk zelf

Hoe fijn dat we niet voor elk meubestuk naar een winkel hoeven, maar ook naar een tweede hands winkel kunnen gaan zelf of zelf kunnen klussen. Soms hoef je er alleen een rondje voor te lopen in het park of door het bos.
Zoals voor een DIY-kledingrek! In plaats van er één te kopen, klus je ‘m zelf makkelijk in elkaar en geef je jouw slaapkamer een natural boost.

Optisch meer ruimte

In plaats van een een kledingrek gemaakt van metaal of plastic, kun je ervoor kiezen om een tak (ja, je leest het goed) als kledingrek te gebruiken. Een ‘gewoon’ kledingrek, rust namelijk op de vloer en neemt zo optisch redelijk veel ruimte in beslag. Terwijl wanneer je het rek vanaf het plafond hangt, je meer ruimte in je kamer creëert.

Dit vind je vast ook interessant: Deze marble plantenbakjes van cement maak je heel gemakkelijk zelf vouwen.

DIY

Je boort een aantal haakjes in het plafond en hangt daar stevig touw aan en dat knoop je vervolgens om de tak. In plaats van touw kun je ook een metalen ketting gebruiken, dat ligt natuurlijk aan de stijl die je in je kamer wilt inbrengen.

Schuur de tak goed op voor je hem gaat gebruiken, zodat hij een mooie zachte kleur krijgt en geen splinters meer afgeeft. Tip: Check ook eerst of de tak niet de dik is voor de kledinghangers (ik spreek uit eigen ervaring).

Boodschappenlijstje

– Stevige tak
– IJzerdraad (alternatief: stevig touw of visdraad)
– Tang
– Haakjes
– Rolmaat
– Optioneel: verf

Stap 1

Bedenk allereerst of je de tak naturel laat of dat jet het een kleurtje wilt geven. In veel Scandinavische interieurs spotten we witte takken als kledingrek, maar een ander kleurtje, bijvoorbeeld een pasteltint, kan ook heel gaaf zijn.

witte tak kledingrek
VT Wonen

Stap 2

Wikkel het ijzerdraad of het stuk touw om de uiteinden van de tak (of ook in het midden als je kiest voor een langere tak) en meet de afstand tussen beide uiteinden. Die afstand meet je uit op het plafond en vervolgens boor je twee gaten voor de haakjes.

Stap 3

Maak een lus aan de ijzerdraden en hang je kledingrek aan de haakjes!

kledingrek van tak
Etsy
Kledingrek van een tak
Etsy
Kledingrek van tak
Pinimg

Natuurlijk kun zo ver gaan met het kledingrek als je zelf wilt. Je kunt een kleinere tak gebruiken om slechts wat t-shirts of lichte kleding aan op te hangen. Maar je kunt ook een grotere tak vinden, deze aan meerdere haken ophangen (dus aan drie of vier haken in plaats van twee) en er meer aanhangen!

kledingrek kids
Petitandsmall

Ben je benieuwd naar hoe je zelf nog meer kunt klussen, maar dan in de tuin? Dit zijn de beste DIY in de tuintips! Wil je meer kleur aanbrengen in je tuin? Deze DIY tips helpen je verder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
DIY: dit kledingrek van een tak maak je heel gemakkelijk zelf
Sluiten