Vier manieren om de natuur in je huis te krijgen (zonder de rommel)

Vier manieren om de natuur in je huis te krijgen (zonder de rommel)

Als je van natuur houdt, is het heerlijk om de natuur in huis te halen. Op Pinterest zie je soms hele boomstammen als accessoire, terwijl bij jou misschien de hele vloer al onder de aarde zit bij een een paar planten. Oeps. Gelukkig kan je ook gewoon je huis wat groener maken zonder rommel.

Planten in potten

Thomas Towne Reavey, Inc

Wil je troep voorkomen, dan zijn gepotte planten een heel goed idee. Ze zijn hele gemakkelijke accessoires die de natuur in je huis brengt. Je kan beginnen met een grote boom-achtige plant, die er meteen voor zorgt dat alle aandacht die kant op gaat.

Ook kleinere planten kunnen heel leuk zijn. Voor de matige rommelkonten zijn cactussen het aller makkelijkst. Daar kan het nauwelijks mis mee gaan. Maar ben je nou echt heel onhandig (we got you covered), dan zijn nep planten ook nog altijd een optie. Zeker als je voor een nep plant met wat meer kwaliteit gaat, kan dit er alsnog goed uitzien.

Een mooie muur

VSP Interiors

De natuur in je huis brengen zonder ook maar enige natuur te gebruiken? Het kan door middel van toffe wall art of een wandkleed. Denk bijvoorbeeld aan een mooi behang met een waterval, bos of mooie lavendelvelden. Let er hierbij wel op dat dit een foto is met hoge resolutie, want je wilt geen onscherp plaatje aan de muur hebben hangen.

Vind je een hele muur wat te veel van het goede, ga dan voor een paar toffe lijsten. Foto’s van planten dieren of bloemen hierin kunnen heel tof zijn. Als je echt creatief bezig wilt gaan, kan je er ook zelf wat gedroogde bloemen in doen. Heel tof!

Natuurlijke materialen

Designed For Life

Een houten tafel of een stenen muur kunnen meer karakter geven aan je interieur. En ze brengen een natuurgevoel met zich mee. Vooral onbewerkte materialen werken heel goed hierbij.

Natuurlijke kleuren

Design Love Fest

Het likje verf aan de muur heelt veel invloed op de sfeer in huis. Natuurlijke kleuren of aardetinten kunnen het buitengevoel een beetje nabootsen. Bijvoorbeeld een terracotta-kleur of juist mosgroen. En als groen niet jouw ding is, dan ga je gewoon voor oceaanblauw. Dus, hoe ga jij de natuur in huis halen?

Wil je meer groen in huis? We deelden planten met bijzondere bladeren. Of check hoe wat olijfgroen kan doen voor je interieur. En wat dacht je van planten die helpen voor jegezondheid?