Trends 2 jun 2015 Esmé Brinkman

Dé najaars- en winter trends volgens Lidewij Edelkoort

Alhoewel we stiekem nog wachten op de echte zomer, is er al hard nagedacht over de trends voor aankomende winter. Want net als in de mode veranderen de interieurtrends mee met de jaargetijden. Stijlgoeroe Lidewij Edelkoort heeft haar visie weer kenbaar gemaakt en het belooft veel goeds.

Natuurlijke grondstoffen als wol, zijde en leer voeren de boventoon, maar hebben een vernieuwende tegenhanger; dunne kunststoffen die op een speciale wijze worden ontwikkeld. Deze grondstoffen komen terug in alle thema’s van Lidewij. Roomed zet najaars- en winter trends alvast op en rijtje!

6f75c1dffa4154f8f109142e9477dfcc
Bron: Ichiro

Egg
Nest-achtige structuren, gemaakt van garens en vezels met een grove structuur. Naast plantaardige materialen wordt er ook veel leer, wol en zijde gebruikt.

Schermafbeelding 2015-06-01 om 16.29.44
Bron: Koskela

Coarse
Traditionele patronen in bruin, beige en roest-tinten, zoals deze lamp van Koskela.

Share-Design_AlexandraBrownlow18
Bron: Gan-Rugs

Tubular
Vergroot vlechtwerk met koorden, knopen en verschillende materialen en structuren. Ook hierbij worden vooral neutrale tinten gebruikt. Over de banken en vloerkleden op bovenstaande foto schreven wij al eerder een artikel.

>> Lees hier meer over de ontwerpen van Patricia Urquilo

Knotty_pillows_5__20160.1405472323.600.420
Bron: Kumeko

Cuddle
Zachte, knuffelbare stoffen, de naam zegt het al. Dit thema lijkt erg op Tubular, alleen worden hierbij de stoffen en garen opgevuld, om het een uitvergroot effect te geven.

cushionized-sofa-by-christiane-hogner-white

Cushioned
Ook deze naam dekt de lading: comfortabel en zacht. Gebruiksvoorwerpen worden uitvergroot, om hier een totaal nieuw ontwerp van te maken. Zoals deze bank van kussens, ontworpen door Christiane Hogner.

concrete_u_bench-detail1

Weight
Bij dit thema zijn niet alle materialen zoals ze lijken. Tegenstellingen worden opgezocht, zo lijkt het bankje hierboven op een comfortabel, gecapitoneerd bankje, maar is in werkelijheid gemaakt van loodzwaar beton. Meer voorbeelden van beton in het interieur? Bekijk deze posts

Reageer op artikel:
Dé najaars- en winter trends volgens Lidewij Edelkoort
Sluiten