Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 9 okt 2020

Een spoedcursus nagellak verwijderen uit je kleding, vloerkleed, bank en vloer

Hoe herkenbaar: net wanneer je je nagels vers gelakt hebt, valt er een dikke druppel op je kleding. Of nog erger, op de bank. Of in dat spiksplinternieuwe vloerkleed… Gelukkig kan je die vervelende nagellakvlekken prima verwijderen. Je moet gewoon even weten op welke manier.

Er zijn een paar regels die voor alle oppervlakken gelden. Knoop deze dus goed in je oren, want ze zullen van pas komen.

  • Dep natte nagellak direct weg. Laat het niet eerst opdrogen voordat je er mee aan de slag gaat.
  • Belangrijk: altijd deppen. Probeer nooit een vlek weg te wrijven, dan maak je de vlek alleen maar groter.
  • Gebruik NOOIT zomaar nagellakremover met aceton. Nagellakremover met aceton is hartstikke schadelijk voor verschillende oppervlakken.
  • Gebruik goed absorberend materiaal om de nagellak te verwijderen. Kies bijvoorbeeld voor katoenen watjes of een velletje keukenrol.

Nagellak verwijderen uit je kleding

Kleine nagellak vlekken uit kleding kan je verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Span de stof waar de vlek in zit over een kommetje. Druppel een klein (!) druppeltje nagellakremover op de vlek. Als het goed is zie je de nagellakvlek uit zichzelf verdwijnen.

Niet gelukt? Of ga je sowieso liever niet met nagellakremover aan de slag? Spray dan een beetje haarspray op de opgedroogde vlek, wacht een halve minuut en doe je kledingstuk in de was. Zo nodig kun je dit herhalen totdat de vlek eruit is.

Nagellak uit je vloerkleed

Een tip die wij op internet vaak voorbij hebben zien komen: spuit een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde nagellakvlek. Wacht een minuut, en dep de vlek voorzichtig weg met een absorberend doekje. Is de vlek nog niet weg? Je kunt de stap nog een keer herhalen, totdat de vlek volledig weg is.

Heb je een licht tapijt? Dan zou je ook nagellakremover zonder aceton kunnen gebruiken. Probeer echt alleen de haren van het vloerkleed waar de nagellak op zit te behandelen. Op die manier houd je het eventuele kleurverschil zo klein mogelijk.

Nagellak verwijderen uit je bank

Bij een (nep-)leren bank heb je geluk: meestal kan je de vlek nog goed wegkrijgen als ‘ie nat is. Dep met een absorberend doekje zo snel mogelijk de nagellak weg. Niet gelukt? Dan kun je het met een klein druppeltje olijfolie nog proberen. Poets daarna nog na met een doekje met zo min mogelijk water.

Is je bank van stof? Spray dat ook hier een beetje haarspray op de vlek. Probeer de vlek met plukkende bewegingen uit te ‘trekken’, zodat je de restjes nagellak niet dieper de stof induwt.

Nagellak op de vloer

Je kunt je vloer onmiddellijk redden van natte nagellak door er een flinke dosis suiker op te gooien. De suiker absorbeert de nagellak, waardoor er zo min mogelijk restjes nagellak op de vloer achterblijven.

Gedroogde vlekken op linoleum of parket kunnen eigenlijk alleen maar verwijderd worden door ze (het liefst in één handbeweging) weg te schrapen met een verfkrabber. Als er een kale plek overblijft, is het belangrijk om deze goed schoon te maken en het stukje vloer vervolgens in de was te zetten.

Heb je tegels in huis? Spray er dan wat haarspray op. Je zult zien dat je de nagellak daarna in één vloeiende beweging weg kunt halen.

Nagellak verwijderen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een spoedcursus nagellak verwijderen uit je kleding, vloerkleed, bank en vloer
Sluiten