Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 1 apr 2021

3 dingen waardoor jouw nachtkastje altijd rommelig lijkt

In bijna elke slaapkamer is wel een nachtkastje te vinden. Veel nachtkastjes liggen erg snel vol met spullen die hier eigenlijk niet horen. De volgende drie voorwerpen maken van jouw nachtkastje een rommel en wil je dus vermijden.

Deze 3 dingen maken jouw nachtkastje rommelig

Sieraden

Het is niet gek als je sieraden hebt liggen op je nachtkastje. Je doet ze immers ‘s avonds af en ‘s ochtends weer om/aan dus logisch dat je ze dichtbij je wilt hebben.

Geen zorgen, je hoeft ze niet op een andere plek neer te leggen. Het hebben van een juwelendoos of schaaltje waar jouw sieraden op kunnen, zal veel helpen. Zo houd je jouw sieraden op hun plaats en creëer je overzicht.

Bovenstaande opbergbox kost €40,- en heeft een linnen wattering zodat je sieraden niet gaan schuiven of beschadigd raken én is gemaakt van rubberhout.

Denk erover na om sieraden die je niet elke dag draagt op een andere plek in de kamer op te bergen zodat het niet te veel wordt voor op je nachtkastje.

Make-up en verzorgingsproducten

Het is zinvol om alledaagse voorwerpen binnen handbereik te houden. Maar het kan je nachtkastje heel rommelig maken. Zorg ervoor dat de spullen die hier staan ook écht elke dag worden gebruikt en berg de rest op in de badkamer.

Stel jezelf de vraag: wat gebruik je elke dag? Alleen deze producten mogen op je nachtkastje blijven. Mochten dit alsnog een paar verschillende dingen zijn kan je ervoor kiezen om het te organiseren in bakken.

Berg hier vooral dingen in op die niet zo mooi zijn om naar te kijken zoals haarborstels of oude flesjes make-up.

Boeken en andere papierwerken

Als je houdt van boeken lezen zul je merken dat je nachtkastje volstaat met boeken die je aan het lezen bent, tijdschriften die je hebt gekocht en andere dingen. Houd voor jezelf de regel aan dat je maximaal één boek op je nachtkastje mag leggen.

Andere boeken horen in de boekenkast of op je bureau. Zo zorg je dat er plek over blijft voor andere spullen en het netjes oogt.

Altijd al willen weten: dit staat er op het nachtkastje van opruim queen Marie Kondo


Nachtkastje opruimen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartmenttherapy

Reageer op artikel:
3 dingen waardoor jouw nachtkastje altijd rommelig lijkt
Sluiten