Frederique Rekers
Frederique Rekers Slaapkamer 25 feb 2021

Altijd al willen weten: dit staat er op het nachtkastje van opruim queen Marie Kondo

Het is een klein maar belangrijk meubelstuk: je nachtkastje. De spullen die op je nachtkastje staan zeggen veel over de manier waarop jij je dag begint en weer afsluit. Daarom vroegen we ons af: wat staat er op het nachtkastje van Marie Kondo?

Opruim queen Marie Kondo is expert in opruimen. Ze heeft hier meerdere boeken over geschreven en er is zelfs een Netflix-serie over haar opruim skills gekomen: “Tidying Up With Marie Kondo”. Redenen genoeg dus om te kijken wat er op haar nachtkastje ligt.

Dit staat op het nachtkastje van Marie Kondo

Verse bloemen

Niet per se het eerste waar wij aan denken om op je nachtkastje te zetten maar verse bloemen op je nachtkastje schijnen goed voor je te werken. Het gaat volgens Marie Kondo vooral om het gevoel: “Ze voorzien de kamer van energie.” Bloemen hebben een positieve invloed op je mentale en fysieke gezondheid.

Essentiële oliën

Kondo heeft op haar nachtkastje een oliediffuser staat om fijne geuren mee te verspreiden in haar slaapkamer. Dit werk rustgevend en is een must have in haar slaapkamer als ze in een periode van veel stress leeft.

Handcrème op je nachtkastje

Goed, als er nog plek over is naast de diffuser en de bloemen mag je ook je handcrème hier neerleggen. Kondo houdt ervan om haar droge handen (met name in de winter) te hydrateren als ze naar bed gaat en weer opstaat. Goed voor je handen en (als je er een met een geur koopt) ruikt het ook nog eens erg lekker.

Een notitieblok met pen

Een goed idee kan soms niet wachten dus een notitieblok naast je nachtkastje vinden wij een heel goed idee. Kondo zegt dat ze zo al haar ideeën die ze ‘s ochtends of ‘s avonds heeft meteen op kan schrijven. Begrijpelijk want de keren dat je met een briljant idee komt, maar het 10 minuten later ook weer bent vergeten zijn niet te tellen.

Daarnaast hebben veel mensen ‘s avonds voordat ze gaan slapen de meest creatieve ideeën, goed dus om snel een notitieblok neer te leggen naast je bed!

Kristal

Kondo heeft ook een kristal op haar nachtkastje liggen en niet alleen voor de schoonheid ervan. Natuurlijk staat het prachtig maar Kondo gelooft in het effect die de kristal heeft op haar omgeving. “Ik heb het gevoel dat het de omgeving op zijn eigen manier zuivert”.

Niet doen: je telefoon

Oké ons nachtkastje ligt na dit artikel helemaal vol, maar misschien moet je ook wel wat dingen schappen om plek te maken voor al deze spullen. Een absolute don’t is je telefoon neerleggen op je nachtkastje. Deze wil je niet te dicht bij je hoofd plaatsen in verband met de stralingen, aldus Kondo.

6 budget nachtkastjes die geen rib uit je lijf kosten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Appartmenttherapy

Reageer op artikel:
Altijd al willen weten: dit staat er op het nachtkastje van opruim queen Marie Kondo
Sluiten