Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 5 mrt 2020

Nachtkastje kopen? Overweeg eerst deze alternatieve opties eens!

Wil je graag een nieuw nachtkastje kopen, maar kan je jouw ideale nachtkastje maar niet vinden? Kijk dan eens of je iets leuks kunt vinden tussen dit lijstje van nachtkastje alternatieven. Er is niets mis met een basic nachtkastje, maar deze alternatieven maken jouw slaapkamer nét even iets spannender.

Kan je daar nog wel wat meer tips voor gebruiken? 4 manieren om het interieur van je slaapkamer nét iets spannender te maken. Wat dat nachtkastje betreft: een nachtkastje kopen wordt volledig verleden tijd, er zijn genoeg alternatieven te bedenken!

Nachtkastje kopen? Deze alternatieven zijn misschien nog wel leuker

1. Nachtkastje van beton

Je hebt er een paar sterke armen voor nodig, maar als je ergens betonblokken op de kop kan tikken zouden we dat zeker doen. Beton in de slaapkamer geeft de ruimte een industriële look waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Het is stoer én hartstikke stevig, want betonblokken vallen niet zomaar om.

minimalistische eetkamer met bohemian invloeden
Bron: Bolaget

2. Een stoel of krukje

Stiekem vinden we het onwijs leuk om een simpel krukje als nachtkastje te gebruiken. Dit krukje van IKEA is natuurlijk helemaal geschikt, maar je kunt ook eens een kijkje nemen in een kringloopwinkel voor een vintage kruk of een houten stoel.

Houd er wel rekening mee dat de zitting van de stoel recht is. Je wilt immers niet dat je in het donker je glas met water neerzet, en je vervolgens uit bed moet komen om een dweil te pakken.

> Lees ook: De leukste kringloopzaken, marktjes en vintage winkels (waar je misschien nog nooit van gehoord hebt)

3. Een koffer

Kennen jullie deze DIY nog? Van een vintage koffer maak je gemakkelijk een bijzettafel. En ja, die kan je natuurlijk ook prima gebruiken als nachtkastje naast je bed. Een aanrader!

4. Zwevende planken

Als jouw bed tegen een muur staat, dan zou je kunnen overwegen om zwevende planken tegen de muur aan te maken. Hierdoor krijgt jouw “nachtkastje” een minimalistische, ruimtelijke look. Bonuspunten: dit is natuurlijk extra makkelijk met stofzuigen.

Heb je niet genoeg opbergruimte als je voor één zwevende plank gaat? Kies dan voor een zwevende kubus.

5. Een trappetje

Een trappetje met meerdere treden betekent meerdere plankjes om boeken, brillen en een plantje op te zetten. Ja, wij vinden het een tof idee om een trappetje te gebruiken als nachtkastje naast ons bed.

Meer tips voor de slaapkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nachtkastje kopen? Overweeg eerst deze alternatieve opties eens!
Sluiten