Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 23 aug 2019

Pak je koffers: dit gebouw wordt van de buitenkant omgetoverd tot een groene oase

Een flatgebouw waar plant lovers niet alleen binnen voor een urban jungle kunnen kiezen, maar waar ook de buitenkant helemaal vol staat met planten in potten. Wij worden héél enthousiast van dit idee van het Nederlandse architectenbureau MVRDV.

Voor dit project werkte projectarchitect Winy Maas van MVRDV samen met opdrachtgever Van Boven Architecten. Het project heeft de naam Green Villa gekregen, en het is de bedoeling dat het gebouw in 2020 gebouwd gaat worden.

Waarom de architecten hebben gekozen voor een compleet groen flatgebouw? Simpel: “planten en bomen kunnen ons helpen de CO2-uitstoot te compenseren, onze steden te koelen en biodiversiteit te stimuleren,”, aldus Winy Maas. En we kunnen alvast verklappen dat het flatgebouw en fantastisch uit gaat zien.

Bron: Pressroom MVRDV
MVRDV Green Villa
Bron: Pressroom MVRDV

Green Villa lijkt weg te smelten in de natuur

Vanaf bovenaf lijkt het flatgebouw helemaal in de natuur te weg te smelten. MVRDV doet al langer onderzoek naar de mogelijkheid om gevels groener te maken, of helemaal laten doen opgaan in de omgeving. Wat ons betreft is dat doel met ‘Green Villa’ helemaal gelukt.

Voor het project keert architect Winy Maas terug naar zijn jeugd. Hij heeft namelijk op school gezeten in Sint-Michelsgestel. Het is overigens de tweede keer dat hij samenwerkt met Theobert van Boven, het hoofd van Van Boven Architecten. In 2016 waren zij samen verantwoordelijk de uitbereiding van het Gymnasium Beekvliet, een school waar beide architecten naar toe gingen.

Bron: Pressroom MVRDV

Aan de buitenkant van het vier verdiepingen tellende ‘Green Villa’ komen open raamconstructies waarin planten en bomen met allerlei verschillende afmetingen geplaatst worden. Deze diversiteit aan bomen en planten zorgen voor privacy, schaduw, uitzicht en intimiteit.

Meer toffe projecten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MVRDV

Reageer op artikel:
Pak je koffers: dit gebouw wordt van de buitenkant omgetoverd tot een groene oase
Sluiten