Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 30 dec 2021

Style je muziekinstrumenten in huis voor harmonie in je interieur

Of je nu een professionele muziekspeler of een amateur bent, het muziekinstrument dat je bespeelt wil je op display in je interieur! Het geeft een persoonlijke touch aan je interieur en geeft ook een creatieve en muzikale uitstraling aan je huis.

Hieronder vind je een aantal toffe voorbeelden van hoe je jouw muziekinstrumenten laat shinen in jouw interieur. En ook nog wat inspiratie voor muzikale DIY-lovers.

7 ideeën voor muziekinstrumenten in je interieur

1. Gitaren op de muur

Ben je in het bezit van meerdere gitaren? Hang ze bij elkaar op aan de muur voor een muzikale hoek in je huis. Of style er een of twee in je gallery wall voor een creatieve touch.

2. Een klassieke touch met violen

Ben je fan van de klassiek chique stijl? Dan is een viool sowieso een mooie toevoeging aan de muur. Deze elegante houten instrumenten passen perfect bij antiek meubilair.

3. Een piano vol plantjes

Piano’s zijn het ideale muziekinstrument om de aandacht naar de trekken door er items op te zetten. Geef je piano een groene look door hem vol plantjes te zetten (pas wel op met water geven!). Of zet er allerlei schilderijen of boeken op om er echt een creatieve sfeer aan te geven.

Dat klinkt toch als muziek in de oren: zo style je een piano in jouw interieur

4. Zet een harp in het licht

Tussen twee stoelen in staat een harp niet zo afgezonderd in je interieur en hoort het ook echt bij de andere meubels. Daarnaast is het natuurlijk handig als je harp langs een stoel staat zodat je hem alleen wat dichter bij hoeft te schuiven om hem te bespelen. Een prachtig muziekinstrument zoals deze wil je ook letterlijk in het spotlight zetten door hem naast een raam in je interieur te zetten.

5. Een djembé naast de bank

Geef een exotische look aan je interieur met een toffe djembé naast de bank. Daar ziet het er net uit als een leuk bijzettafeltje. Kies nog voor een leuk printje op de bank of op je vloerkleed en je creëert een hippe sfeer in huis.

6. Style je instrument met koffer in huis

Heb je een prachtige koffer voor je instrument? Zet deze dan op een leuk plekje in huis. Wil je dat je instrument nog te zien is? Laat dan de koffer gewoon open!

Hoe cool: geef jouw vintage koffer een upgrade tot koffietafel met deze DIY

7. Transformeer je oude instrument

Prachtig is deze vintage trompetlamp! Transformeer een trompet of saxofoon om tot een lamp zoals hierboven om een unieke lamp te creëren met een speelse vibe.


Ook een oude of kapotte gitaar is leuk te hergebruiken en een functie in je interieur te geven. Kijk maar naar deze toffe gitaar waar planken in zijn geplaatst voor stijlvolle opbergruimte.


Daarnaast is een drum ideaal om als een tafel te gebruiken. Denk aan een drum voor naast je bed dat als nachtkastje functioneert of tover hem om tot een koffietafel.

Gek op LP’s? Zo verwerk je jouw LP collectie mooi in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Style je muziekinstrumenten in huis voor harmonie in je interieur
Sluiten