Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 8 mrt 2019

Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur

Het lijkt een trend te worden om ten minste één muur in een kamer een likje verf te geven. Daar staan wij natuurlijk helemaal achter, want het toevoegen van wat kleur in een kamer kan meteen voor een hele andere sfeer zorgen. Maar een muur verven, hoe pak je dat aan als je dat nog nooit gedaan hebt?

Roomed to the rescue. Wij zetten handige verf tips voor je op een rijtje, zodat jij zonder zorgen aan de slag kunt gaan.

Benieuwd voor welke kleur je het beste kunt gaan? Daar schreven we al eerder een artikel over: Dit is de beste kleur muur voor de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer.

1. Een goede voorbereiding…

…is het halve werk. Ja, die uitdrukking kennen we nu wel. Maar wat we vaak vergeten, is dat het écht zo is. Niets is vervelender om halverwege je schilder job erachter te komen dat je niet genoeg verf hebt. Of niet de juiste rollers en kwasten om in dat kleine hoekje te komen.

Zorg ervoor dat je op alles voorbereid bent. Zorg voor klus-kleding die vies mag worden. Dek de meubels en de vloer (waar je uiteraard geen verfspatten op wilt) goed af met een plastic folie of speciaal zeil. Plak de plinten af met een goede verftape. Al deze voorbereidingen zorgen er voor dat jouw muur er straks pico bello uitziet.

2. Schoonmaken

Eigenlijk ook een onderdeel van de voorbereiding, maar zo belangrijk dat we er een apart punt van wilde maken. Maak altijd de muur die je wilt gaan verven grondig schoon. Verf blijft minder goed zitten op vette oppervlakten. Zorg er daarom altijd voor dat je met een speciaal schoonmaakmiddel, zoals ammonia, de muur die je wilt verven goed afneemt. Het eindresultaat zal daardoor stukken mooier zijn.

3. Voor de goedkope optie gaan

Natuurlijk is het fijn om een paar euro’s te besparen als het aankomt op klussen. Want eerlijk is eerlijk, klussen is al duur genoeg. Maar bespaar niet overal op. Je wilt geen lelijke verfvlekken op de plinten omdat je een slechte, niet-plakkende budgetversie van de schilderstape gebruikt hebt.

Is de geverfde muur dé eyecatcher van de kamer? Kijk dan eens verder naar een duurdere verf. Er is wel degelijk verschil tussen goedkope en dure verf, onder andere door de diepte en de meerdere lagen waardoor de kleur soms heel anders kan uitkomen.

Meer lezen over dit onderwerp? Je huis verven met dure verf, is dat het waard?

4. De juiste volgorde

Begin met een klein kwastje, en verf de randen van de muur. Neem ook de randen van de stopcontacten en andere gekke hoekjes mee waar je niet gemakkelijk met een verfroller overheen kan.

Daarna kan je de verfroller erbij pakken. Zorg ervoor dat er niet te veel, maar ook niet te weinig verf op de roller zit. De hele roller moet gecovered zijn, maar er mag geen verf meer vanaf druipen. Verdeel de verf goed over de roller door de roller een paar

5. Streeploos de muur verven

Ben je bang dat je strepen op de muur krijgt? No worries. Als je niet té hard met de verfroller op de muur drukt, en gentle de muur verft, dan krijgen strepen geen schijn van kans. Nog een goede tip: voor het beste streeploze resultaat rol je van onder naar boven, en niet van boven naar onderen.

6. Niet dekkend? Ga voor meerdere lagen

Het kan voorkomen dat de verf niet dekend is. Vooral als je over een andere kleur heen verft, kan dat storend zijn. Houd er daarom rekening mee dat het voor kan komen dat je een muur meerdere keren moet verven voor het gewenste eindresultaat.

Meer handige tips over verf en een muur verven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Muur verven? Met deze handige tips rock jij het verven van die muur
Sluiten