Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 5 apr 2022

Inspiratie voor op de muur: ga voor een stijlvol, simplistisch kleurvlak

Leuk, je gaat de muur verven! Als je weet welke kleur je je muur wil hebben, dan hebben wij nog een volgende vraag voor je: in welke vorm ga jij het doen? Pak eens niet de hele muur mee, maar ga voor een spannend kleurvlak om je interieur up te spicen.

Met schilderstape en een beetje creativiteit, kun je namelijk zelf je eigen geometrische creatie op je muur maken. Van driehoeken tot vierkanten en van zeshoeken tot de perfecte cirkel. Wij geven je inspiratie – zorg jij voor de verf en de tape?

4 x je muur verven met kleurvlakken

1. Simplistisch

Eén kleurvlak op een witte muur geeft een simplistisch en strak effect. Het is een goede manier om een element in de kamer te benadrukken (zoals de haard), maar ook perfect als achtergrond en kader voor een verzameling foto’s of planken.

Je kan er voor kiezen om de planken en de fotolijsten van de muur te laten knallen door contrasterende kleuren te gebruiken, maar andersom is ook tof: schilder de planken en/of fotolijsten in dezelfde kleur als het kleurvlak. De helft van de muur schilderen is overigens ook zeker iets om te overwegen, zoals je in deze kinderkamer kunt zien. Enne, een rechte lijn verven doe je zo.

2. Geometrisch

Is zo’n minimalistisch kleurvlak jou wat te braafjes? Ga dan voor je eigen geometrische design. Kies tinten die dicht bij elkaar liggen, zodat het een mooi geheel wordt en niet als een heftig en vloekend kleurenspel oogt.

binnenkijken tessa klop fonq
Fotografie: byDenize

3. De hoek om

Kleur eens buiten de lijntjes en beperk je kleurvlakken niet alleen op een strakke muur, maar ook in een hoek. Het bovenstaande voorbeeld uit de binnenkijker van Fonq-medewerker Tessa is hier een perfect voorbeeld van.

Een kijkje in het Scandinavische rijtjeshuis van fonQ-medewerker Tessa

4. Cirkels

Wat je met een vierkant en een driehoek kan doen, kan natuurlijk ook met een cirkel. Een rond kleurvlak maakt een ruimte zachter en gaat goed samen met romantische kleuren zoals roze. Je kan ook meerdere cirkels elkaar laten overlappen en zo met verschillende tinten spelen.

Meer ideeën voor op de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor op de muur: ga voor een stijlvol, simplistisch kleurvlak
Sluiten