Geef je muur een betonlook voor een rustieke uitstraling

Wanneer je een muur verft, wil je dit natuurlijk zo strak mogelijk doen en zijn strepen en vlekken uit den boze. Máár soms kan slordigheid ook juist een sterkte zijn. Imperfectie is namelijk ook een kunst, volgens de Japanners (ooit van Wabi Sabi gehoord?). En dat kan je interieur veel karakter geven. Dus laat die verfroller eens liggen en creëer met een spons een betonlook op je muur. Zo, uit de losse pols!

Meer lezen over deze Japanse levensfilosofie? Deze vijf bijzondere interieurideeën zijn geïspireerd op Wabi Sabi.

wabi sabi betonlook

Zie je hoe de betonlook voor een rustieke uitstraling zorgt? Door te spelen met de fijne lijn tussen perfectie en imperfectie houd je een interieur spannend. Het wolkenpatroon op de muur vormt bijvoorbeeld een mooi contrast met de strakke witte omliggende muren en voegt warmte en zachtheid toe.

Je kunt zelf een betonlook creëren met een spons, maar er is ook speciale betonverf of nog makkelijker; behang. Het geeft je interieur een industrieel tintje – zeker als je het combineert met stoere meubelstukken en grove materialen. Liever een wat zachter geheel? Ga dan voor natuurlijke materialen en aardtinten.

De siernetel op tafel is een stijlvolle manier om wat extra kleur toe te voegen. Meer planteninspiratie? Met roze bladeren ga je nooit de mist in.

Verder kijken

Een betonlook is mooi in elke ruimte – ook de slaapkamer. Vooral wit linnen staat prachtig bij de vergrijsde look. Eerst zien dan geloven? Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Meer inspiratie voor je muur

Nooks

Reageer op artikel:
Geef je muur een betonlook voor een rustieke uitstraling
Sluiten