Kiara Louis
Kiara Louis Wooninspiratie 5 jul 2018

7 manieren om je muren wat kleur te geven (ook als je niet mag verven)

Als je een huis huurt, is het niet altijd mogelijk om je muren een likje verf te geven. Maar dat betekent gelukkig niet dat je de rest van je huurtijd tegen een paar saaie muren aan hoeft te kijken. Er zijn namelijk allerlei manieren om je muren alsnog leuk aan te kleden.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Wij deze de 7 leukste tips met je.

Ga voor tijdelijk behang

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten behang. Niet alleen permanent behang, maar ook tijdelijk behang. Deze plak je makkelijk op een lege muur, en haal je er net zo gemakkelijk weer af. Een leuke, makkelijke manier om een kleurtje aan je muren te geven. Als je het behang na een tijdje zat bent, vervang je ‘m gewoon weer voor een nieuwe. Super handig!

Kleed je muur aan

Wandkleden kunnen enorm veel doen voor een ruimte. Ze geven sfeer, zijn echte eyecatchers en kunnen een kamer maken of breken. Zo’n kleed aan de muur is echt niet alleen voor hippies. Wandkleden zijn in allerlei stijlen, kleuren en maten te vinden. Pro-tip: creëer een stijlvol ensemble door de breedte van het meubel onder het kleed aan te houden voor het kleed zelf.

Hang planken op

Als planken ophangen wel zijn toegestaan in je huis: go for it! Dit is een stijlvolle en praktische manier om je huis aan te kleden. Spullen die niet in kasten passen, maar er wel leuk uitzien, zet je op zo’n plank neer. Of ga helemaal voor een esthetische muur, door bijvoorbeeld allemaal cactussen neer te zetten op planken.

Plak een muursticker

Misschien doen muurstickers vooral denken aan vroeger. Think again, want tegenwoordig zijn er juist hele mooie en stijlvolle muurstickers te vinden. Kies er eentje uit die past bij de look & feel van jouw interieur. Net zoals bij het tijdelijke behang geldt ook: als je het zat bent, dan plak je gewoon een nieuwe sticker op de muur.

Kunst aan de muur

Kale muren worden opeens heel aangekleed als er wat mooie artworks hangen. Door een schilderij in het midden van een open muur te hangen, behoud je de balans in een kamer. Voor alle kunstliefhebbers is het ook zeker geen slecht idee om wat meer te investeren in mooie werken.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand

Spiegels laten een ruimte groter lijken en zijn dus perfect voor aan de muur in een kleinere ruimte. Ook kan het licht van het raam weerkaatsen, waardoor de ruimte lichter en frisser oogt. Door met geometrische vormen van een spiegel te spelen (ga voor een ronde spiegel!), wordt een ruimte net wat minder saai.

Maak een gallery wall

Hoe leuk is het om herinneringen te kunnen zien aan de muur? Een gallery wall is hier perfect voor. Wanneer je kiest voor zo’n muur vol nostalgie, denk dan goed na over de kleuren en elementen in de rest van je interieur. Ga voor foto’s of prints die samengaan met het design van andere meubels, zodat je fotomuur geen vreemde eend in de bijt wordt.

Meer inspiratie over muren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 manieren om je muren wat kleur te geven (ook als je niet mag verven)
Sluiten