Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 22 nov 2021

Niet wit, maar… met deze achtergrond straalt jouw gallery wall als nooit tevoren

Ben je aan het overwegen een gallery wall in jouw huis te nemen? Dan hebben wij de verf gevonden waarmee je de muur van jouw gallery wall wilt verven. In eerste instantie zal het niet een kleur zijn waar je snel aan zou denken, maar het is wel een tint zijn die je niet snel vergeet.

Wij waren al overtuigd dat zwart-wit gallery walls stijlvol waren, maar een zwarte achtergrond voor je gallery wall is dat ook! En we hopen dat je straks net zo overtuigd bent als ons.

4 gallery walls met een zwarte muur

1. Mix bloemen met je zwarte gallery wall

Mooie florale printen en bloemen kunnen een zwarte muur pas echt opfleuren. Je zwarte muur zal dan toch wat opleven en daarnaast ook nog heel elegant eruitzien met prachtige grote bloemen. En houten meubels zijn ook een goede combinatie met een zwarte muur. Kijk maar naar de industriële stijl.

Het is ook perfect voor een eclectisch interieur waar je unieke items de nodige aandacht krijgen. Een muur in huis zwart verven en deze mooi decoreren is ook een goed idee als je verliefd bent op de Victoriaanse stijl. Dan wil je toch al snel voor donkere kleuren in je interieur gaan.

Zwart op zwart: haal inspiratie uit deze 17 stijlvolle zwarte interieurs

2. Zwart laat goudtinten stralen

Een paar gouden frames in je gallery wall zijn eigenlijk een must bij een zwarte muur. Geen andere tinten zullen er zo stijlvol uitzien op een zwarte muur. Mix het goud wel met andere neutrale tinten zodat het niet overheerst en de paar goudtinten die er zijn er echt tussenuit springen.

3. Prachtig in de badkamer

Waarom zou je niet voor zwart in de badkamer kiezen? We zijn al snel geneigd om voor lichte kleuren op de badkamermuur te kiezen, maar zoals je hierboven ziet kan een zwarte muur pas echt een impact maken in je interieur.

Een pikzwarte tint in je interieur zal er dus niet snel saai uitzien en zeker niet met wat toffe vintage schilderijen aan de muur. Daar komt bij dat hier aan de muur ook weer gouden en witte schilderijlijsten zijn gehangen. Zo kan je meteen zien wat trendy is!

Zwart, marmer en goud: dit zijn de opvallende badkamertrends van 2021

4. Zwarte frames op een zwarte muur

Wij vinden deze muur met licht-donker contrast ook echt tof! Door de zwarte frames en de witte ruimte tussen het frame en de afbeelding krijgt deze gallery wall een gestroomlijnde look. Het ziet er heel strak uit en het wit geeft de inhoud van de schilderijen meer aandacht.

Zwart in je interieur? Zo kan je iedere kamer een donker kleurtje geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Niet wit, maar… met deze achtergrond straalt jouw gallery wall als nooit tevoren
Sluiten