Maud van Dijck
Maud van Dijck Wooninspiratie 7 aug 2021

6 unieke decoraties voor aan de muur (ook leuk om cadeau te geven)

Op zoek naar inspiratie voor het stylen van je muur? Je hoeft niet meer verder te kijken, want wij hebben genoeg kunst gevonden die je zo aan je wand kan hangen. Met deze unieke decoraties ziet je muur er in no time leuk uit zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen.

Ga je binnenkort naar een verjaardag of geeft iemand een housewarming? Dan zit er hier misschien ook iets tussen wat je als origineel cadeau kan geven.

6 unieke decoraties voor aan de muur

1. Magnetische metalen posters

Laatst kwamen we deze te gekke metalen posters tegen. Ze zijn er in veel verschillende designs waaronder:

  • Botanische posters
  • Geografische kaarten
  • Filmposters
  • Game/Comic posters
  • Vintage posters

Hierboven zie je nog maar een deel van de keuzes die je hebt, aangezien freelance designers net als bij etsy een eigen shop kunnen beginnen (misschien interessant om naar te kijken als je zelf illustraties maakt?).

Wat metalen posters nu zo leuk maakt is het feit dat je ze makkelijk met een magnetisch systeem aan je muur kunt hangen en omruilen. Zo kan je bijvoorbeeld als je vrienden over de vloer krijgt er een poster hangen van jullie favoriete serie en deze weer gemakkelijk verwisselen voor een keurige botanische illustratie wanneer de schoonfamilie op bezoek komt.

2. Portret illustraties

Portret illustraties zijn vooral tof om cadeau te geven. Hoe gaaf is het om jezelf getekend te zien in een van je favoriete series?! Roomed’s Sharon heeft zo’n custom portret laten maken en het voldeed aan alle verwachtingen. Je kan er ook voor kiezen om voor een cartoon portret te gaan van de hele familie, net zo gezellig.

3. Zeeschelp schilderijen

Breng de zee in huis met een schilderij van schelpen. Waarom zou je nog voor een illustratie van schelpen gaan als je ook voor echte kan gaan? Je hoeft niet bang te zijn dat het naar de zee in huis gaat ruiken, want de schelpen in deze schilderijen zullen van tevoren goed worden schoongemaakt.

4. Mokken voor de echte koffieleut of theeliefhebber

Als je redelijk wat koffie door de dag heen drinkt (wij thuiswerkers weten er alles van) dan is het misschien een leuke idee om een mokkencollectie aan je keukenmuur te hangen. Het ziet er leuk uit en je hebt je mok voor het grijpen. Zo kun je gemakkelijk de dag beginnen met een kop koffie of thee.

5. Kunstbloemen

Het is heel leuk om een saaie, witte muur wat op te fleuren. En ideaal voor iemand die green groene vingers heeft, maar wel van bloemen houdt. Wij vinden het persoonlijk vooral mooi in de slaapkamer.

6. Een schilderij van je sieraden

Deze schilderijen zijn ook mooi voor in de slaapkamer én handig. Je kan zo jouw sieraden voor de dag lekker makkelijk kiezen en dan raken er ook geen kettingen of armbanden meer in de knoop.

Daarnaast zagen we een zelfde soort idee, maar daar was het gedaan met scrunchies. Het is misschien een leuk DIY-project om zelf een prikbord mee in te richten.

Hartstikke geinig: hang een echt Van Gogh skateboard aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 unieke decoraties voor aan de muur (ook leuk om cadeau te geven)
Sluiten