Weg met wit: 5 x een spannende kleur muur achter de tv (of een print!)

Hoewel we niet vies zijn van een rustige muur in de juiste kleur wit, geloven we heilig dat een fijne kleur op de muur jouw interieur naar een hoger niveau kan tillen. De muur achter de tv wordt vaak wit gelaten, maar stiekem vinden we een toffe kleur veel leuker. Dit zijn onze favorieten.

Zo wordt die tv in jouw woonkamer ineens een eyecatcher zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

1. Marmer

A little marble never hurt nobody. Op de Roomed redactie zijn we groot fan van marmer. Het is klassiek, deftig, maar tegelijkertijd ook hartstikke modern en eigentijds. Marmer is echt zo’n print die óveral kan.

Zo’n grote marmeren muur is waarschijnlijk wél een tikkeltje aan de dure kant – maar dat kan je oplossen met een behang met marmer print. Van een afstandje zie je het verschil vrijwel niet, wedden?

2. Hout

We blijven nog even in de natuurlijke sferen. Ook mooi: een houten plant aan de muur waar je je tv aanhangt. Het geeft je woonkamer een robuuste, stoere uitstraling. Daarbij komt dat wat extra hout in huis eigenlijk overal bij past. Wat ons betreft een echte aanrader.

3. Denim blauw

Het is geen geheim: bij Roomed zijn we verzot op denim blauw in huis. Deze stoere, donkere kleur verf geef je woonkamer een chique uitstraling. Combineer ‘m met wit en zwart voor een fancy uitstraling waarbij je tv helemaal wegvalt.

En bonuspunten: donkerblauw is een fijne, rustgevende kleur om naar te kijken. Zelfs wanneer de zon erop schijnt, doet het geen pijn aan je ogen.

Lees ook: Blauw op blauw: dit appartement laat zien hoe je een ton-sur-ton interieur rockt

4. Beton look

Nog zo’n stoer materiaal dat het heel goed doet als tv achtergrond is beton. Deze look creëer je heel gemakkelijk zelf met kalkverf en een slordige manier van de verf op de muur aanbrengen. En het beste is: het hoeft niet zo netjes. Dit is een techniek die íédereen kan.

5. Als onderdeel van een gallery wall

Oké oké, de muur achter deze gallery wall is eigenlijk wél wit. Maar door je tv weg te werden in een mooie gallery wall, krijg je één groot geheel. Zorg ervoor dat je de kunst aan de muur in hetzelfde kleurenpalet houdt voor een rustige uitstraling. Je wilt immers niet dat die gallery wall afleidt van het tv kijken.

Meer styling tips voor de woonkamer

Reageer op artikel:
Weg met wit: 5 x een spannende kleur muur achter de tv (of een print!)
Sluiten