Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 22 jun 2016

Must-have boek: Icons by Oscar

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Als je onze artikelen op Roomed een beetje volgt, weet je wellicht dat MENDO naast het cureren van boeken ook eigen boeken ontwikkelt. Deze maand verscheen Icons by Oscar. Oscar is Oscar Abolafia, een 80-jarige fotograaf uit NYC, die gedurende zijn werkende leven – de jaren ’60 tot en met ’90 – op goede voet stond met alle iconische filmsterren, muzikanten en kunstenaars.

Gedurende veertig jaar maakte Oscar een slordige 300.000 foto’s. Daaruit selecteerden wij de foto’s van mensen die zo groot, bekend en iconisch zijn (of waren) dat je ze alleen aan de voornaam al herkent. Denk aan Elvis, Madonna, Michael, Cher, Jackie, Andy, Diana, Brad, Mick, Salvador, Twiggy en vele anderen.

Deze iconische foto’s verdienden een even iconisch boek, vonden wij. Daarom kozen we voor een even strak als iconisch ontwerp: volledig zwart met witte accenten.

Het is logisch dat wij het boek lekker gelukt vinden. Gelukkig zijn we niet de enigen. New York Times meldde onlangs dat dit één van de vijf fotoboeken is die je dit voorjaar niet mag missen. Of dat nou direct zo is, laten we aan jou over. Maar een beetje trots zijn we er wel op.

Het boek Icons by Oscar is uiteraard te koop bij MENDO, zowel online als in de winkel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Must-have boek: Icons by Oscar
Sluiten