De muren in deze loft in Tokyo zijn vervangen door boxen

Wonen in een loft heeft heel wat voordelen. Door de open sfeer voelt een loft heel ruimtelijk aan, ook als je maar op een paar vierkante meters woont. Er is alleen wel een kleine uitdaging: alles speelt zich af in één ruimte, waardoor privacy niet zo vanzelfsprekend is. Voor deze uitdaging stonden ook Tomoko Sasaki en Kei Sato, die samen ontwerpstudio Ten Hachi runnen. Hun oplossing: twee semi-open boxen waarin de bad- en slaapkamer zich bevinden. Zo heeft hun loft in Tokyo een open sfeer zonder dat de privacy verloren gaat.

Tomoko en Kei hebben de muren van hun loft in Tokyo dus vervangen door twee boxen. Wat ons betreft een slimme manier, maar het kan misschien nog gemakkelijker! Woon jij in een loft? Dan vind je tussen deze zeven alternatieven vast een goede vervanger voor de good old muur.

Het woongedeelte wordt gedomineerd door het grote keukeneiland. Dit multifunctionele blok is niet alleen bedoeld om op te koken, maar functioneert ook als eettafel, bar, kantoor en speelplek voor de kinderen. Een slimme zet, want met zo’n groot object vul je de ruimte goed en creëer je rust. Zou je al die functies namelijk opdelen in verschillende meubels, dan zou het geheel veel rommeliger zijn. Wie dit concept gaat vindt, kan ook even onze inspiratieboost bekijken voor meer combinaties van een keukeneiland én tafel.

Bij de sloop van al het binnenwerk ontdekten de bewoners de stoere betonnen basis. Omdat ze die graag wilden behouden bedachten ze twee boxen die als een soort kamers dienst doen. Door de boxen niet tot aan het plafond door te laten lopen, blijft de betonnen structuur goed zichtbaar en lijkt de loft ook een stuk groter. De witte box is bedoeld om in te slapen, de houten box is de badkamer. Omdat de boxen alsnog een open constructie hebben, voegden de bewoners een gordijntje toe. Even dichtschuiven voor wat privacy!

Word jij blij van deze prachtige loft in Tokyo? Kijk dan ook binnen bij dit mini-appartement in België met de allure van een loft en ontdek hoe je ook in een appartement een loft-gevoel kunt creëren.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
De muren in deze loft in Tokyo zijn vervangen door boxen
Sluiten