Merve Ozturk
Merve Ozturk Lifestyle 30 nov 2020

Zit het vast en moet het los? Hier kan je multispray WD-40 ook voor gebruiken

Waterverdrijvende multispray WD-40 kun je voor verschillende dingen gebruiken. Zo kan je met behulp van dit product afkomen van krakende deuren en de de meest roestige fietskettingen. Toch is dat zeker niet alles.

Er zijn bepaalde dingen waar je helemaal gek van kan worden, zoals bijvoorbeeld door elkaar geraakte sieraden. Vandaag leg ik je uit waar je deze handige multispray nog meer voor kunt gebruiken.

Hier kan je multispray WD-40 voor gebruiken

1. Kauwgom van schoenen verwijderen

Is er iets vervelender dan dat je met je prachtige schoenen op kauwgom stapt? Ja, echt wel – het schoonmaken ervan. Je wilt er niet aan zitten, maar het moet er toch van af gehaald worden. Precies dan schiet multispray WD-40 je te hulp.

Zo ga je te werk: leg een krant op de grond en pak er wat keukenpapier bij voor eventuele druppels. Spray WD-40 op de kauwgom en laat het zo’n 30 seconden intrekken. Pak er vervolgens een botermes bij en en schraap het er voorzichtig van af.

Is niet alles er af? Herhaal dit proces dan nog een keer en was je schoen met een beetje water en zeep. Nadat ze volledig zijn opgedroogd zijn ze weer net nieuw.

Lees ook: Binnen schoenen dragen: hoe vies is dat eigenlijk?

2. Schoonmaken van permanente markering op een whiteboard

Ooops, ben je zo slim geweest om met een permanente stift op een whiteboard te schrijven? Maak je geen zorgen, want met multispray WD-40 is ‘ie niet z贸 permanent meer.

Wederom is het belangrijk om er een krantje onder te plaatsen zodat je niets anders beschadigd. Pak je spray erbij, spuit het op de markering en laat 30 seconden intrekken. Vervolgens kun je het afvegen met wat keukenpapier.

Spoel je whiteboard met warm water en wat sop en droog daarna goed af. Je whiteboard is nu weer klaar voor gebruik.

3. Glazen uit elkaar halen z贸nder scherven

Lukt het jou ook nooit om glazen uit elkaar te halen zonder dat er op zijn minst 茅茅n barst? Je raad het al, multispray WD-40 is hier ook nog eens goed voor.

Neem je WD-40 en spuit wat in de spleet tussen de twee glazen. Begin je voorzichtig te draaien totdat ze loskomen. Gaat dit niet zo makkelijk? Spuit dan nog wat meer en draai nogmaals aan de glazen. Nadat ze zijn losgekomen dien je ze grondig schoon te maken voordat je ze gebruikt.

4. Geknoopte sieraden losmaken

Multispray WD-40 helpt je ook nog eens bij het losmaken van geknoopte sieraden. Wat je hiervoor moet doen is een ruime hoeveelheid spuiten op de sieraden, de spray er goed in masseren en vervolgens even laten intrekken.

Begin dan met het ontknopen, het zal je verbazen hoe snel dit dus eigenlijk kan gaan. Was nadat je alle knopen er uit hebt gehaald je sieraden grondig zodat ze niet meer zo glijden.

Andere wondermiddelen die je in huis wilt hebben

The Spruce

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken 茅cht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Zit het vast en moet het los? Hier kan je multispray WD-40 ook voor gebruiken
Sluiten