Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 20 sep 2020

6 ideeën om multiplex in het hele huis te gebruiken

Multiplex is een verrassende toevoeging in een modern interieur. Het samengeperste hout is flexibel, goedkoop en makkelijk om mee om te gaan. Dus: aan de slag! Wij delen 6 toffe ideeën die je met multiplex voor elkaar kunt krijgen.

Multiplex (hout met meerdere lagen) kan er super uit zien in iedere ruimte, als je maar weet hoe je het goed moet gebruiken. Wij noemen op wat je per kamer zou kunnen doen.

Zo gebruik je multiplex door het hele huis

1. Gang

De eerste indruk maak je in de gang. Om nou meteen alle muren te bedekken met multiplex lijkt ons wat ver gaan, maar je kunt wel bijvoorbeeld de trap of het plafond bedekken met multiplex. Of gebruik een plaat om je sleutelbos aan te hangen.

2. Woonkamer

Met een pronkrek van multiplex zet je je boeken of accessoires in de spotlight. En wat dacht je van een loungehoek? Zorg voor een zacht matras en decoreer het vervolgens met veel kussens. Wedden dat het jouw nieuwe favoriete plek in huis wordt. Of maak een pronkrek en zet er tijdschriften, planten en woonaccessoires in.

3. Keuken

In een strakke, witte keuken kunnen multiplex kastjes net voor die twist zorgen waar je nog naar op zoek was. Een kookeiland kun je volledig optrekken uit hout, maar je kunt het ook subtiel houden door alleen het keukenblad van hout te maken.

4. Slaapkamer

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden in de slaapkamer; een houten hoofdbord (trek het door naar je vloer en je hebt echt een groots effect), het frame van je bed, kastjes onder het bed, een muur ‘bekleden’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij zijn bijvoorbeeld ook weg van een minimalistische kledingkast van multiplex, die voor een mooie nuance zorgt.

5. Badkamer

Hout brengt warmte in een ruimte, wat wel eens nodig kan zijn in een kille, witte badkamer. Maak de deur van multiplex of de kastjes onder de wasbak.

6. Kantoor

Je geeft je (thuis)kantoor een subtiele touch door een bureaublad van multiplex te zagen. Leg deze op twee schragen en je hebt een stoer en industrieel bureau.

Nog meer hout in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
6 ideeën om multiplex in het hele huis te gebruiken
Sluiten