Move over, Disney World! Frankrijk heeft nu een themapark over wijn

Alsof er nog niet genoeg redenen waren om naar Frankrijk te gaan (Eiffeltoren, Louvre, Disney World) komt het prachtige land met nog een pareltje. Namelijk een themapark over wijn. Het nieuwe La Cité du Vin staat in Bordeaux en is tien verdiepingen hoog. Het themapark is een initiatief van de Fondation pour la Culture et les Civilisations du Vin, een stichting die zich inzet voor het behoud van de Franse cultuur. Tja, dan is wijn toch een belangrijk onderdeel. En zoals het een goed themapark betaamt, heeft ook deze locatie een achtbaan.

Ben je net als wij dol op de Franse, bourgondische cultuur? Laat je dan ook inspireren door hun interieurs.

Het gebouw is een ontwerp van XTU-Architects en staat symbool voor de wijn. Van het kweken van de druiven tot het schenken in een wijnglas: de gehele wijn-ervaring wordt is verwerkt in de architectuur van het themapark. Door de ronde vormen en gouden details lijkt het gebouw net te bewegen. Dankzij de hoogte van het gebouw dient het ook als uitkijktoren. Zo heb je vanaf de achtste verdieping een panoramisch zicht op de Gironde rivier, de stad Bordeaux en de wijnvelden eromheen.

Binnen is er ruimte voor de echte ervaring. Zo kun je wijnproeven met echte wijnexperts, luisteren naar verhalen over dronkenschap en – natuurlijk – wijn kopen van over de hele wereld. Een schip neemt je bovendien mee op de reis van een wijnhandelaar

Al decennialang is wijn een handelsmerk van Frankrijk. Het staat voor hun bourgondische levensstijl en trekt veel toeristen naar de bekende wijnvelden. Geen wonder dus dat in Bordeaux, het zogeheten hart van de Franse wijnvelden, een eerbetoon komt aan dit drankje.

In Frankrijk staan naast deze architectonische hoogstandjes ook prachtige huizen. Bekijk hieronder een kleine selectie van deze huizen vol joie de vivre:

www.laciteduvin.com