Lisanne’s Interior Finds: de mooiste vloerkleden van het moment

Yes! Eindelijk kan ik de magische woorden hardop zeggen: ik heb een huis gekocht. Iets waar ik al jaren van droomde, maar gewoon nog een gedachtespinsel was. Totdat m’n vriend en ik besloten om ‘gewoon’ ‘s rond te kijken, we een droom-appartement zagen en het een paar dagen later van ons was.

Felicitaties stroomden binnen (alsof ik jarig was!), maar ook flink wat to-do’s kwamen op ons bordje te liggen. In de vorm van papierwerk (dat is me nogal wat jongens en meisjes), maar ook in de vorm van zoeken naar de mooiste items voor in huis. En dát is een to do waar ik ineens veel te veel tijd in stop.

Op zoek naar de mooiste…

Ook al betrekken we het appartement pas in de lente van 2020, ik kan het gewoon niet laten om rond te neuzen en allerlei webshops en winkels af te struinen.

En al die dingen die ik tegenkom, deel ik maar al te graag met jullie. Want let’s face it: er is veel te vinden en het kaf van het koren scheiden is een fulltime baan op zich.

…vloerkleden!

In ons appartement licht een oude, houten vloer die kraakt. A dream come true, maar er is wel een vloerkleed nodig om straks lekker met je blote voeten in te kunnen woelen.

Missie ‘mooiste vloerkleed vinden’ is gestart. En hierbij de gegadigde kandidaten.

1. Jute vloerkleed

Bron: Benuta.nl

Voor mijn zoektocht had ik bij een vloerkleed een beeld van een hoogpolig zacht geheel, maar toen ik dit jute vloerkleed tegenkwam wist ik dat deze ook zeker in optie genomen moest worden.

Of het op een houten vloer ook zo lekker uit de verf komt, weet ik nog niet zeker. Maar jullie kon ik ‘m in ieder geval niet onthouden!

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €279,95 via Benuta.nl.

2. Jute met patroon

jute vloerkleed met zwart patroon
Bron: Loods5

Ik heb een zwak voor jute gekregen, want ook dit vloerkleed van Loods5 is absoluut het vermelden waard. Een tof jute kleed dat net een tikkeltje spannender is dan de bovenste door het toffe patroon.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €450,- via loods5.nl.

3. Wollen vloerkleed

wollen vloerkleed in woonkamer
Bron: Benuta.nl

Nadat ik me had verbaasd over het jute vloerkleed kwam ik erachter dat er ook wollen vloerkleden bestonden! Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open. And I love it!

Deze werkt waarschijnlijk net iets beter op een houten vloer (yes!) en ziet er gewoon te gek uit. Warm en zacht aan de voetjes en een lust voor het oog. En als je wit een beetje eng vindt (mors-gevaar!), is ‘ie er ook nog in beige.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €119,95 via Benuta.nl.

4. Indianenstrepen

tapijt met strepen
Bron: Home24.nl

Streepjes, ik ben er gek op. En dit zijn wel heel veel streepjes en vormpjes. You gotta love it, right? Makkelijk zwart-wit en een echte crowdpleaser voor iedereen die wel wat extra’s in het interieur kan gebruiken

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €119,95 via Home24.nl.

5. Wit met blauwe strepen

wit vloerkleed met blauwe strepen
Bron: HKliving via fonq.nl

Dit vloerkleed viel eigenlijk direct op. Doordat ‘ie er heerlijk zacht uitziet (hij is gemaakt van wol!), maar ook doordat ‘ie on-af lijkt. De strepen zijn niet recht, lopen scheef, worden op gekke plekken afgebroken… En dat maakt ‘m nu precies zo leuk en uniek!

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €889,- via fonq.nl.

6. Oosters vloerkleed

vloerkleed met oosterse stijl
Bron: Art for Kids via Leenbakker.nl

Dit tapijt is heerlijk hoogpolig en een lust voor het oog. De eigenaardige ‘vlekken’ maken dat je er naar wilt blijven kijken! En de bruine en oranje tinten geven een warm gevoel mee.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €307,- via Leenbakker.nl.

6. Rond en naturel

rond vloerkleed
Bron: HSM Collection via Leenbakker.nl

Persoonlijk hou ik meer van rechthoekige kleden en vind ik ronde varianten vaak wat truttig ogen, maar dit exemplaar bracht daar verandering in.

De neutrale kleuren maken dat het thuis kan horen in elk interieur en het grove materiaal zorgt voor een stoer geheel.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €74,99,- via Leenbakker.nl.

8. Lang vloerkleed

lang vloerkleed met patroon
Bron: FERM Living via De Bijenkorf

Dit lang vloerkleed valt niet alleen op doordat ‘ie wat langer is, maar ook door de lusjes langs het kleed die niet overal aanwezig zijn. Lekker eigenzinnig!

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €135,- via Debijenkorf.nl.

9. Lekker geel!

geel vloerkleed
Bron: home24.nl

Eigenzinnig, bijzonder en een tikje eigenaardig, dit gele vloerkleed is een gevalltje you either hate it or you love it. En ik moet zeggen dat ik er stiekem wel van hou.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €379,99 via home24.nl.

10. Lekker groen!

groen vloerkleed met patroon
Bron: home24.nl

Nog op zoek naar een lekker kleurtje in huis? Dit groen/blauwe vloerkleed geeft je interieur meteen dat beetje extra wat het eventueel nodig heeft.

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €329,99 via home24.nl.

11. Kleurrijk vloerkleed

kleurrijk vloerkleed met vormpjes
Bron: Benuta.nl

Ik zag ‘m en was verliefd. Yep, op een kleedje. Zo vrolijk en gek en zacht! Ik hoef geen bank meer en lig wel op het vloerkleed hoor!

Hebben? Je koopt het vloerkleed voor €94,95- via Benuta.nl.

Meer shoppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lisanne’s Interior Finds: de mooiste vloerkleden van het moment
Sluiten