Maud van Dijck
Maud van Dijck Architectuur 9 jan 2022

Online sightseeing: dit zijn de mooiste straten ter wereld

Zin om een travel bucket list te maken? Maak dan eens een lijstje van landen of steden waar je heen wilt op basis van de mooiste straten ter wereld. Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe straten dan de negen die wij op een rijtje gezet hebben, maar zo heb je in ieder geval iets om mee te beginnen.

Virtuele tours zijn ook steeds populairder, dus pak Google Street View er maar bij!

9 van de mooiste straten ter wereld

1. Rua de Bom Jesus (Recife, Brazilië)

De kleuren in deze straat knallen zelfs van de foto af! Als jij het graag bont maakt in je interieur dan wil je zeker ooit door deze straat wandelen. Mocht het volgens jou niet de mooiste straat in deze lijst zijn dan wint het in ieder geval wel de kleurrijkste straat.

3. Rui Luís de Camões (Águeda, Portugal)

In 2011 startte het Umbrella Sky Project, waarbij ieder jaar in juli de paraplu’s in de straten van deze Portugese stad verschijnen. Het biedt schaduw voor de voetgangers die zich door de smalle straten banen en het ziet er simpelweg indrukwekkend uit.

3. Rue du Petit Champlain (Quebec, Canada)

Deze Canadese straat heeft zoveel sfeer waardoor het niet uitmaakt in welk seizoen je er heengaat. Door de vele boetieks en bistro’s in de straat is het een must-visit als je je in de stad bevindt.

4. Bregagh Road (Ballymoney, Noord-Ierland)

Deze straat is een must-visit voor Games of Thrones fans. Het staat ook bekend als The Dark Hedges wat door deze HBO serie een populaire toeristenplek is geworden. De mooie beukenbomen in de straat staan er al sinds de 18e eeuw.

5. Het Filosofenpad (Kioto, Japan)

In het Japans staat het pad bekend als Tetsugaku no Michi wat letterlijk vertaald naar het pad der filosofie. Deze naam heeft het gekregen dankzij de filosoof Kitaro Nishida die er vaak wandelde. De prachtige kersenbloesem bomen die langs het pad staan maken april de mooiste tijd van het jaar om het Filosofenpad af te wandelen.

6. Panachrantou (Mykonos-stad, Griekenland)

In Mykonos zijn eigenlijk zoveel prachtige straten te zien met de typische wit-blauwe Griekse huizen. Hier wil je zeker wel een dagje ronddwalen. Zo zijn er genoeg straatjes die je inloopt waarbij je recht op de zee uitkijkt. Panachrantou is zeker een van de mooiere straten van Mykonos met de kleurrijke bloemen die je in de straat tegenkomt.

7. Jinli (Chengdu, China)

Het hele jaar door is Jinli Straat geweldig om te bezoeken, maar tijdens het Chinese Nieuwjaar wil je een bezoek zeker niet achterwege laten. De rode lampionnen geven de straat een mystieke sfeer.

8. Cuevas de la Sombra (Setenil de las Bodegas, Spanje)

Het is zo apart en tof om te zien hoe deze huizen in de rotsen van dit dorpje zijn gebouwd. Naast deze grotten van de schaduw zijn ook zeker die van de zon, oftewel de Cuevas del Sol, een bezichtiging waard.

9. Washington Street (Brooklyn, New York)

In films komt deze straat zo vaak voorbij. Op de intersectie van Washington Street en Water Street krijg je namelijk een fantastisch uitzicht op de Brooklyn Bridge.

5 interieurs van vliegvelden die je niet aan je voorbij wil laten gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Architectural DigestDymabroad

Reageer op artikel:
Online sightseeing: dit zijn de mooiste straten ter wereld
Sluiten