Naomi Pater
Naomi Pater Keuken 25 feb 2022

Wij zijn verliefd: 8 x de mooiste groene keukens

Met een witte of zwarte keuken zit je altijd veilig, maar het het is ook wel weer doorsnee en soms wat saai. Waarom dus niet eens uit je comfortzone gaan en kiezen voor de hippe kleur groen?

Wij doken diep in Pinterest en kwamen een aantal te gekke groene keukens tegen. Geloof me: dit gaat je zeker inspireren.

Deze prachtige groene keukens wil je hebben

1. Olijfgroene keuken

Bij een groene keuken denk je waarschijnlijk direct aan een felle kikkergroene kleur. Toch is het groene kleurenpalet natuurlijk veel breder. Op bovenstaande foto zie je fantastische olijfgroene keuken. We love it.

Vooral in combinatie met de houten balken, de gouden kraan, de verse bloemen en het houten aanrecht, is dit een echt inspiratiepareltje.

2. Een donkergroene keuken

Op het bovenstaande kiekje zien we een donkergroene keuken met een marmeren aanrechtblad. Dat laatste maakt deze donkere keuken net een stukje frisser. In combinatie met de schilderijen en de gouden details, heeft deze ruimte een klassieke look.

3. Een junglekeuken

Krijg jij geen genoeg van fris groen in huis en koop je minstens iedere maand wel een nieuwe plant? Decoreer je keuken dan eens met al dat groen. Er is geen fijnere omgeving om je dagelijks maaltijd te koken dan in een natuurlijke omgeving.

Ook de donkergroene kleur van de aanrechtkastjes en de robuuste stenenmuur passen perfect bij elkaar. Wij zouden hier zo een appeltaartje in de oven schuiven. Jammie!

4. Landelijk groen

Hoe cute is deze keuken? Op het eerste gezicht geeft dit ons direct een landelijk gevoel. De olijfgroene kastjes met witte muur op de achtergrond geven een frisse uitstraling. Het houten aanrechtblad en het kleed zorgen voor een warme sfeer. Net als de robuuste houten balken dat doen.

5. Groene wandtegels

Je hoeft natuurlijk niet direct voor een groen keukenblok te gaan. Alleen al een wand met groene tegels geeft je keuken direct een frisse uitstraling. Wil je voor een meer moderne look gaan? Kies dan voor een stel verticale tegels. In dit artikel lees je daar alles over.

6. Pastel groen

Wij snappen het hartstikke goed als je toch een beetje op save speelt en op zoek bent naar een neutrale kleur. Pastel groen is dan een uitstekende keus. Het is een frisse kleur voor zowel de zomer als winter en verveelt niet snel.

De grijze vloer en witte lampen maken van deze keuken een moderne ruimte.

7. Groen en printjes

Bij het zien van dit plaatje maakt ons hart direct een sprongetje. Wauw. We love it. Die vloer is natuurlijk erg druk, maar staat fantastisch bij de groene kastjes, de witte muur en het halfronde raam. Deze keuken zouden wij zelf natuurlijk ook wel graag willen.

8. Groen en roze

Er is geen betere kleurencombinatie dan groen en roze. Dat bewijst ook dit keukenpareltje maar weer. De donkere en zachte tinten vullen elkaar goed aan én versterken elkaar.

Wat zo leuk is aan dit interieur is dat er gekozen is voor stenen en een gewone muur. Ook de combinatie van een kroonluchter, het klassieke schilderijtje en de kachel is magnifique.

Stoere look in de keuken: kies voor een hippe verticale tegel

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wij zijn verliefd: 8 x de mooiste groene keukens
Sluiten