Kiara Louis
Kiara Louis Wooninspiratie 1 jul 2018

Speciaal voor balkoneigenaren: dit zijn de mooiste balkonplanten

Ben je gezegend met een balkon (en het liefst ook nog op het zuiden)? Dan vind je het vast ook heerlijk om dat balkon te versieren met allerlei balkonplanten. Een top idee voor het ultieme zomergevoel. Planten, bloemen, kruiden: het kan allemaal. Daarom delen wij de mooiste balkonplanten.

Het kan namelijk niet zomers genoeg zijn!

Lavendel

Met een lavendelplant ruikt je balkon (en je hele huis) in een klap heerlijk. Een rustgevend kruid die het altijd goed doet. Voor de slechte slapers is het ook handig: leg een zakje lavendel onder je kussen en je doezelt meteen weg. Natuurlijk ziet het paars op je balkon er ook heel sfeervol uit bij je andere balkonplanten.

Jasmijn

In de zomermaanden staat de jasmijn helemaal in bloei. Perfect dus, om deze bloem op je balkon neer te zetten. Door zijn klassiek witte kleur past ‘ie eigenlijk overal. Hij doet het goed in een grote pot of groeiend langs een klimop.

Olijfboom

De olijfboom is een symbool voor vrede en geluk. Wil je een gelukkige balkoneigenaar zijn, dan moet je deze plant op je balkon plaatsen. Het leukste aan een olijfboom zijn de vruchten. Olijven van je eigen balkon die perfect zijn voor een zomersalade.

Hosta

De hosta, ook wel hartlelie genoemd, doet het heel goed in de schaduw. Heel handig, als je balkon niet veel zon pakt. Toch kunnen sommigen hosta’s inmiddels wel in de zon. De ultieme test: check de bladeren. Hoe geler die zijn, hoe meer zon je hosta kan handelen.

Basilicum

Voor Italiaanse sferen op je balkon moet je de basilicumplant hebben. Zodra je je balkon oploopt, krijg je meteen zin in pizza. Laten we eerlijk zijn: deze plant neem je voornamelijk om zijn heerlijke smaak en geur. Maar hij staat ook zeker leuk op je balkon. En vind je de standaard groene basilicum wat saai, dan kan je ook nog voor de rood-paarse variant gaan.

Citroenmelisse

Ook van citroenmelisse op je balkon heb je plezier in de keuken. Je kan er namelijk heerlijke theetjes van maken. Hij werkt ook perfect tegen muggen. Heel handig voor in de zomer!

Nog meer tuininspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speciaal voor balkoneigenaren: dit zijn de mooiste balkonplanten
Sluiten