Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Woonkamer 2 sep 2020

7 slimme tips om van je woonkamer écht iets moois te maken

Als er één ruimte in huis is, die vaak gebruikt wordt, dan is het waarschijnlijk wel de woonkamer. Het liefst breng je natuurlijk de meeste tijd door in een mooie woonkamer, waar jij je helemaal thuis voelt en die helemaal naar jouw smaak gestyled is.

Misschien heb je wel een heel duidelijk beeld in je hoofd van hoe het eruit moet zien, maar wil het op de een of andere manier nog niet lukken om dit daadwerkelijk uit te werken tot een fijne living. Daarom geven wij je zeven slimme tips om de woonkamer nog mooier en persoonlijker te maken.

7 tips voor een mooie woonkamer

1. Illusie en decoratie

De opening aan de onderkant van de stenen kolom creëert de illusie van een haard en vormt een leuke nis om je favoriete accessoires te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan decoratieve stukken, die je niet zo vaak tegenkomt in een interieur, zoals deze vintage bowlingkegels, om een persoonlijke sfeer neer te zetten.

2. Kleine ruimtes

Ook in kleinere ruimtes kun je gerust kleur gebruiken. In deze woonkamer is dat bijvoorbeeld gedaan door een grafisch kleed te gebruiken. Kleur op deze manier toepassen, werkt vaak beter dan de muren een kleurtje geven. Witte wanden zorgen er namelijk voor dat de ruimte optisch groter lijkt dan deze in werkelijkheid is.

3. De schouw

Een schouw is ideaal om accessoires op te stallen. Teveel stukken maken het echter al snel rommelig, dus houd het rustig. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ingelijste foto die je schuin tegen de wand laat leunen in plaats dat je deze boven de schouw hangt.

4. Creëer ruimte door spiegels

Gebruik van spiegels laten de ruimte groter lijken. Hiermee kun je speelse doorkijkjes creëren vanuit je mooie woonkamer naar bijvoorbeeld de keuken. Meer lezen? Zo gebruik je een spiegel om je interieur groter te laten lijken.

5. Een mooie woonkamer is niet te perfect

Niet elke kamer hoeft er gelikt uit te zien. Onafgewerkte materialen geven een stoere, losse uitstraling aan je interieur. In deze kamer zie je dat ervoor is gekozen om exposed brick te gebruiken en zelfs het rookkanaal van de kachel zit vol in het zicht.

6. Licht en luchtig

Kies eens voor wandplanken in plaats van de welbekende boekenkast. Wandplanken zijn een stuk luchtiger en slaan geen grote schaduwen op de muren. Belangrijk is om de planken niet helemaal vol te zetten en af toe de boeken te onderbreken met bijvoorbeeld een mooie vaas of bijzonder sculptuur. Dit geeft een rustiger beeld en zorgt voor wat variatie.

7. Haal de natuur in huis

Niets fleurt de kamer meer op dan een mooie bos bloemen en je hoeft daar niet persé veel geld aan uit te geven. Er groeit genoeg moois langs de Nederlandse wegen voor een mooie woonkamer. Ga naar buiten en pluk een mooi veldboeket bij elkaar. Ben je niet zo van de bloemen? Kies dan voor mooie bloesemtakken of droogbloemen waar je niet zo veel naar om hoef te kijken.

> 6 tips om zo lang mogelijk van je bos bloemen te genieten

Meer tips om je woonkamer een upgrade te geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 slimme tips om van je woonkamer écht iets moois te maken
Sluiten