Safety first: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten

Staat jouw huis vól kamerplanten, maar heb je ook een kat rondlopen die maar al te graag tussen die kamerplanten snuffelt? Check dan voor de zekerheid toch even die kamerplanten, want er zijn behoorlijk wat planten die giftig zijn voor katten. Nieuwe planten nodig? Deze 5 mooie kamerplanten zijn 100% veilig voor katten.

We wisten niet dat er zó veel planten giftig zijn voor katten. Wist jij bijvoorbeeld dat een Dieffenbachia dodelijk gevaarlijk is voor katten? En alle Alocasia-soorten ook hartstikke giftig zijn? Om het zekere voor het onzekere te nemen, kan je die mooie kamerplanten dus beter niet in huis nemen.

Bang dat er geen kamerplanten meer overblijven die je wél in huis kunt nemen? Nergens voor nodig. De onderstaande 6 originele, mooie kamerplanten zijn 100% veilig voor je kat.

6 mooie kamerplanten die veilig zijn voor katten

1. Echeveria

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten Echeveria in tálloze verschillende kleuren. Groen, roze, geel, oranje… Daar kan je dus wel een tijdje mee vooruit. Goed nieuws als je zowel van vetplanten als van katten houdt.

Ook fijn: deze vetplanten zijn gemakkelijk te stekken. Dit doe je door een blad van de vetplant te breken, dit blad een paar dagen te laten drogen (niet vergeten, anders gaat ‘ie rotten!), en het blaadje op vochtige aarde te leggen. Binnen de kortste keren zullen er wortels beginnen te groeien. Maar pas op: het stekken van vetplanten is verslavend.

> Ook zo mooi: op Etsy kan je een vetplant in de vorm van een roze roos kopen

2. Calathea Ornata

Calathea’s zijn niet de gemakkelijkste kamerplanten (spoiler: het zijn veeleisende diva’s), maar ze zijn wel prachtig. De Calathea Ornata is helemaal veilig voor katten, dus zet vooral je hele huis er vol mee. Door de roze strepen op de plant is deze beauty een echte eyecatcher.

3. Bananenplant

Met een bananenplant in huis zit je sowieso safe. Daar worden we blij van, want de bananenplant is een van onze favoriete kamerplanten.

> Lees ook: Botanisch all the way: deze grote kamerplanten mogen niet in jouw interieur ontbreken

4. Graslelie

Als jouw kat het echt leuk vindt om met de planten te spelen, dan kan je de Graslelie misschien beter omruilen voor kattengras. We zitten er natuurlijk niet op de te wachten dat je kat telkens jouw kamerplanten aantast. Maar is jouw kat alleen nieuwsgierig? De niet-giftige Graslelie is de perfecte plant om nieuwsgierig naar te zijn.

5. Slaapkamergeluk

Deze kamerplant heeft ons hart gewonnen met zijn minuscule blaadjes en schattige looks. In het Engels heet deze plant iets minder idyllisch, namelijk Baby Tears. Maar ach, dat mag de pret niet drukken.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Safety first: deze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten
Sluiten