Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 25 nov 2019

Dit klassieke maar toch hippe interieur heeft een prachtige boekenkast

Boekenwormen opgelet! We gaan binnenkijken in een prachtig huis met een mooie boekenkast, een prachtige bank en een mooie visgraatvloer. Benieuwd geworden? En terecht! Uit dit huis halen we héél veel boekenkastinspiratie.

Om maar eerlijk te zijn: mijn boekenkast thuis is een bende. Er liggen boeken opgestapeld maar er lig ook een oude spelcomputer, een stapel oude kaartjes, mappen met documenten die er niet horen te liggen en ergens op de onderste plank staat een slordig rijtje met fotoboeken. Oeps.

De eigenaar van dit huis heeft het anders aangepakt, met resultaat! Daar kan ik (en jij misschien ook) nog iets van leren. Laten we snel gaan kijken.

mooie boekenkast
Bron: Bolaget

Een vergeten hoekje dat gezellig is gemaakt

We beginnen natuurlijk niet bij de mooie boekenkast, we houden het even spannend. Daarvoor is namelijk nog van alles te ontdekken waar we ook inspiratie uit halen. Zoals deze gave retro stoel die mooi bij die visgraatvloer past. Jaloers? Dat hoeft niet. Het is even goed zoeken, maar het zou zomaar kunnen dat je een soortgelijke stoel tegenkomt op een verkoopsite of in een kringloopwinkel.

De poster die erboven hangt vinden we prachtig. We zouden deze zo in ons interieur willen hangen. Het maakt dit hoekje een gezellig plekje, terwijl het zonder lijst toch maar een vergeten hoekje met enkel een mooie stoel zou zijn.

Lees ook: 7 manieren om de vergeten hoekjes in huis slim in te richten

mooie boekenkast
Bron: Bolaget

De inhoud van de mooie boekenkast

We vinden het fantastisch dat er zoveel plankjes zijn en dat niet al die plankjes vol staan moet boeken. Natuurlijk is er nu ruimte voor meer boeken, maar op deze manier is er ook ruimte om bepaalde items uit te lichten.

Deze boekenkast vertelt ons over de eigenaar dat hij of zij oog heeft voor oude of mooie spullen. Kijk maar naar die prachtige kandelaars, de Matroesjka en de oude boeken. Het is jammer dat we niet kunnen zien welke titels er in de kast staan, maar de boeken zijn wel netjes neergezet.

De boekenkast staat niet vol. Dit geeft een rustigere uitstraling en geeft ook ruimte voor kunstobjecten en die vaas met groene takken. Wil je weten hoe je je boekenkast zo leeg en netjes kan krijgen? Lees dan ook: Is jouw boekenkast overvol? 7 tips om je boekenkast eens goed op te ruimen

boekenkast
Bron: Bolaget

Als je in dit huis een boek uit je mooie boekenkast hebt gekozen, kun je vervolgens lekker neerploffen op die gave groene banken op pootjes. Tip van de dag: een bank op pootjes laat een ruimte groter lijken dan een bank zonder pootjes.

Meer binnenkijken in klassieke huizen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bolaget

Reageer op artikel:
Dit klassieke maar toch hippe interieur heeft een prachtige boekenkast
Sluiten