Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 22 dec 2019

Mooi meegenomen: 6 tips om een beetje geld te besparen in de winter

Besparen in de winter, kan dat eigenlijk wel? Besparen op gas, water én licht in de winter? Wij denken van wel, dus we willen jullie deze tips niet onthouden.

In de winter wil je het natuurlijk niet koud hebben in je eigen huis, maar een torenhoge energierekening is ook geen fijne verrassing. Dus hoe kan je in de winter het beste letten in de winter op je energie gebruik in huis?

Besparen in de winter? 6 tips

1. Kleed je warm aan

Je wil het misschien wel, maar je hoeft natuurlijk niet met een t-shirt in huis rond te lopen in de winter. Dat is echt iets voor de zomer. Een lekkere dikke trui en dikke sokken zijn gewoon nodig. En nog gezellig ook. Dan kan je de verwarming gewoon laten voor wat het is.

2. Kaarsen, kaarsen en nog meer kaarsen

Steek kaarsen aan. Naast dat dit heel gezellig is, geven kaarsen ook een lekkere warmte af. Dus heb jij weer een goed excuus om mooie kaarsen in huis te halen. Doe extra slim en haal geurkaarsen: dan ruikt het ook nog eens lekker.

> Ook lezen: Met deze creatieve DIY’s steel je de show met je Kerst kaarsen

3. Laat te oven open

Als je de oven gebruikt in de winter, laat de oven dan na gebruik open. Ook als je hem al uitgezet heb na het opwarmen van je eten. Heb je net een pizza in de oven gehad, dan heb je zo toch nog wat aan de warmte na de pizza. Er komt behoorlijk wat warmte vanaf en dit verwarmt zo je keuken.

4. Isoleer je huis

Goede isolatie van je huis is belangrijk. In de zomer ook, maar uiteraard vooral in de winter. Dus laat dubbel glas aanbrengen als dat nog niet in het huis zit. Het is even een investering, maar het is het wel waard en veel duurzamer. Je kan niet alleen denken aan dubbel glas, maar bijvoorbeeld ook aan dakisolatie.

5. Houd de verwarming op een constante temperatuur

In plaats van de verwarming steeds aan en uit te doen, kan je hem beter constant op 18 graden laten. Dat scheelt in verbruik en dat is een prima temperatuur. Zeker als je bovenstaande tips erbij gebruikt.

6. Investeer in een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat regelt de temperatuur in huis en past zich aan aan je gedrag. Ben je er bijvoorbeeld nooit tussen 09.00 en 17.00? Dan past de thermostaat zijn programma daarop aan.

Besparen in de winter is dus prima mogelijk met de bovenstaande voorbeelden. Maar nogmaals, je wilt het natuurlijk niet koud hebben in huis. Dus bedenk ook: wat je nu extra gebruikt, trek je weer recht in de zomermaanden.

Meer lezen over geld en besparen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mooi meegenomen: 6 tips om een beetje geld te besparen in de winter
Sluiten