Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 12 sep 2017

4 tips voor een mooi gedekte tafel in een minimalistische stijl

Niet iedereen is een Jamie Oliver of Nigella Lawson in de keuken. Maar met een mooi gedekte tafel, maak je ook ongetwijfeld indruk op je gasten. Wij geven je vier tips voor een elegante, minimalistische tafeldecoratie.

First things first: Moet het mes nou links of rechts van het bord? Check hier of jij op de hoogte bent van de etiquette regels.

Broste Copenhagen

Een linnen basis

Perfect voor een minimalistische, serene stijl is een linnen tafelkleed. Een vergrijsd exemplaar geeft je tafel een rustieke, maar charmante look.

Homey oh my

Een simpel kleurenpalet

Als je voor een rustige tafelaankleding wil gaan, kun je het beste je bontgekleurde Blond-servies in de kast laten staan. Monochromie staat centraal en denk dan vooral aan aardtinten en natuurlijke materialen. Een wit servies past goed bij een moderne look, terwijl grijs, blauw en bruin wat meer warmte geven.

Voor wat extra elegantie, kun je een aantal gouden en koperen elementen toevoegen. Van een simpele kandelaar tot fancy bestek.

Homey oh my

Vleugje groen

Een simpele manier om je diner n├ęt iets extra’s te geven, is door de tafel te decoreren met bloemen. Je hoeft niet per se uit te pakken met een enorme bos, maar juist kleine takjes en subtiele bloemen zorgen voor een elegante sfeer. Leg bijvoorbeeld een opgerold servet op het bord en steek een paar takjes lavendel tussen het touwtje.

Wedding

Maak het persoonlijk

Zoek een mooi, sierlijk lettertype en print ieders naam uit (als je een mooi handschrift hebt, schrijf je de kaartjes natuurlijk zelf!). Stop de naamkaartjes bijvoorbeeld tussen het servet (bij het takje) of leg ze boven het bord. Dit staat niet alleen chique, maar geeft je gasten ook het gevoel dat er ├ęcht aan hen gedacht is. Kleine moeite, fijn gebaar.

Broste Copenhagen

Where to shop

Mijn favoriete merken op het gebied van servies zijn Broste Copenhagen en House Doctor. Scandinavische elegantie met liefde voor handwerk doet het altijd goed. Voor mooie (whisky)glazen slaag je gegarandeerd bij de collectie van Libbey. En om het helemaal af te maken: budgetproof gouden bestek vind je hier.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken ├ęcht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
4 tips voor een mooi gedekte tafel in een minimalistische stijl
Sluiten