Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Moodboard 13 jun 2020

Weet je niet waar je moet beginnen? Haal inspiratie uit deze moodboard-voorbeelden

Met het maken van een moodboard kan je bepalen welke stijl jouw interieur wordt. Ga je voor veel zwart en wit, of liever groentinten afgewisseld met veel grijs? En ga je voor donker hout, of staat licht hout toch beter in jouw interieur? Als je niet goed weet waar je moet beginnen, is een moodboard voorbeeld toch wel even handig. Wij zetten er 4 voor je op een rijtje.

Wij vinden het fijn om een moodboard bij de hand te houden tijdens het shoppen van nieuwe meubels. Zo doe je nooit meer een miskoop, ideaal!

Ook fijn: je kunt een moodboard per ruimte in huis maken (zo hebben wij een moodboard voor de slaapkamer, woonkamer en zelfs het toilet gemaakt tijdens de verhuizing), maar je kunt er ook voor kiezen om één groot moodboard te maken voor het hele huis. Whatever flows your boat. Aan het maken van een moodboard zitten geen regels, dus laat je creativiteit de vrije loop.

4 x een moodboard voorbeeld voor jouw interieur

Foto’s zoeken en bij elkaar plakken

Wat voor mij het beste werkt: een hele hoop fijne plaatjes van Pinterest bij elkaar knippen en plakken. Zo creëer je sfeer in je moodboard. Schrijf er eventueel notities bij die je niet wilt vergeten, zoals items die je sowieso wilt kopen of een bepaalde houtsoort waar je altijd voor wilt gaan.

Wil je liever met de hand je moodboard maken? Kijk dan talloze woontijdschriften door naar plaatjes waar jij blij van wordt. Van kleine details tot kleuren op de muur, knip alles uit waar je een glimlach van op je gezicht krijgt.

Denk aan terugkomende kleuren

Als je veel afbeeldingen bij elkaar gezet hebt waar je blij van wordt, dan is het logisch dat daar ook bepaalde kleuren steeds weer terugkomen. Leg deze kleuren vast. Maak aan de zijkant van je moodboard bijvoorbeeld een paar vakjes voor die terugkerende kleuren.

Houd het simpel

Je hoeft je moodboard overigens echt niet te vullen met twintig afbeeldingen. Als jij al een beetje weet voor wat voor meubels en stijl je in huis wilt gaan, kan je ook prima alleen die items uitknippen en bij elkaar plakken. Als de sfeer van je moodboard meteen goed voet, weet je dat je goed zit.

Meer tips voor het maken van een moodboard?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weet je niet waar je moet beginnen? Haal inspiratie uit deze moodboard-voorbeelden
Sluiten