Jaime Andreas
Jaime Andreas Finds 11 jun 2020

Inspiratie voor je interieur nodig? Dit zijn de beste (gratis) moodboard apps

Het maken van een moodboard is ideaal als je in een opslag wilt zien hoe je nieuwe slaapkamer eruit gaat zien. Vroeger (en eigenlijk nu nog steeds) deden we dat graag met behulp van een schaar, lijm, papier en leuke plaatjes. Het is lekkere bezigheidstherapie én het is nog handig ook. Alleen knippen en plakken gaat misschien niet zo snel als je zou willen. Dan zijn moodboard apps een handige uitkomst.

Met een moodboard kun je je eigen stijl bepalen, de kleuren van je interieur en wat mooi bij elkaar staat. Hier zijn genoeg verschillende apps voor. Een aantal speciale moodboard apps, maar ook apps waarin je handig een collage kan maken.

> Lees ook: In een creatieve bui? Zo maak je online je eigen interieur-moodboard

Deze handige moodboard apps mag je niet missen

1. Morpholio Board

Morpholio is een handige uitgebreide moard app. Doordat de app zo uitgebreid is, is het niet altijd even overzichtelijk om te gebruiken. Wel heeft het vele bruikbare functies.

Je kunt foto’s naar eigen voorkeur bij elkaar in een collage plakken. Ook kun je daar teksten, tekeningen en kleuren aan toevoegen. Daarna kun je zelfs je collage exporteren naar sociale media.

Je kunt de Morpholio app downloaden in de App Store.

2. Plotboard

Onder de speciale moodboard apps heb je ook Plotboard. Deze app is vooral heel handig en bruikbaar door het raster op de achtergrond. Op die manier kun je de plaatjes die je upload allemaal op een mooie logische plek neerzetten.

Plotboard kun je downloaden in de App Store.

3. Canva

Canva is een app die je werkelijk voor alles kunt gebruiken. Je kunt er Instagram berichten mee ontwerpen, foto’s een leuke make-over geven en nog veel meer. Canva kun je ook gebruiken om een moodboard van verschillende foto’s te maken.

Niet alleen op je telefoon bruikbaar, maar ook gewoon op je internet browser op de computer.

Canva kun je downloaden in de App Store en Google Play.

4. Moodboard – Photo Collage Tool

Een simpele moodboard app waarbij je jouw foto’s bij elkaar kunt zetten, tekst kunt toevoegen en je moodboard een leuke achtergrond kan geven. De app is simpel en gebruiksvriendelijk.

De app kun je downloaden in de App Store.

5. Layout

Wil je helemaal voor een simpele app gaan? Dan is Layout een goede optie. Dit is een app gekoppeld aan Instagram. Maar wat je creëert, hoef je natuurlijk helemaal niet te delen op Instagram. Met deze app kun je snel en handig foto’s op verschillende manieren bij elkaar zetten.

Layout kun je downloaden in de App Store en Google Play.

6. Milanote

Een recente ontdekking is Milanote. Deze app is niet de minste – hij wordt onder andere gebruikt door mensen van Apple, Google, Nike, Netflix en Uber. De app heeft talloze handige features, maar de moodboard app spreekt ons tot nu toe het meeste aan. Het is overzichtelijk, makkelijk te gebruiken en (ook niet onbelangrijk) het ziet er mooi en professioneel uit. Aanrader!

Je kunt Milanote downloaden in de App Store of via Google Play.

Nog meer moodboard inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspiratie voor je interieur nodig? Dit zijn de beste (gratis) moodboard apps
Sluiten