Alles wat je wilt weten over de Monstera Variegata (een witte gatenplant)

Als we de naam Monstera laten vallen, dan weet iedereen wel over welke prachtige plant we het hebben. De grote groene gatenplant lijkt populairder dan ooit – en wij snappen wel waarom. Met zijn prachtige grote bladeren is de Monstera hét symbool van de groene revolutie. Maar toen we de Monstera Variegata met zijn witte bladeren zagen, werden we misschien wel nóg enthousiaster.

In tuincentra en online plantenwinkels is de Monstera Variegata instant uitverkocht en op Marktplaats worden stekken van de plant voor €30, soms wel €40 euro verkocht. Ja, we kunnen stellen dat de Monstera Variegata ontzettend populair is.

Zo verzorg je de Monstera Variegata

De witte Monstera is iets moeilijker om te verzorgen dan zijn groene zusje. Dit heeft alles te maken met het feit dat de witte delen van de bladeren geen chlorofyl bevatten. Met chlorofyl vangen planten licht op, wat weer gebruikt wordt om energie te produceren. Hoe witter het blad van de Monstera Variegata, hoe minder energie de plant dus kan produceren.

Standplaats

Het beste zet je de Variegata op een lichte standplaats, maar niet in direct zonlicht. Als de plant lang in direct zonlicht staat, is de kans groot dat de bladeren verbranden.

Water

De Monstera Variegata geef je het beste één keer per week water. Laat de potgrond tussen de gietbeurten in opdrogen. De plant is gevoelig voor wortelrot, dus geeft de plant vooral niet te veel water.

Ook goed om te weten: de plant houdt ervan om regelmatig besproeid te worden met een plantenspuit.

monstera variegata witte gatenplant

De Monstera Variegata stekken

Het stekken van de Monstera Variegata is, net zoals bij de groene Monstera, vrij gemakkelijk. De plant produceert namelijk zelf luchtwortels die je in de grond of in het water kan zetten. Met veel liefde, aandacht en geduld groeien er na een tijdje vanzelf nieuwe bladeren aan je stekje.

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over de Monstera Variegata (een witte gatenplant)
Sluiten