Zó verzorg je de populaire Monstera Adansonii het beste

Je kunt er bijna niet omheen: de populaire Monstera Deliciosa is óveral. En dat terwijl hij nog een hartstikke leuk broertje heeft wat niet zo vaak in de spotlights staat. De Monstera Adansonii. Tijd om daar verandering in te brengen, want de Monstera Adansonii vinden we misschien nóg wel leuker.

Het verschil zit ‘m in het blad. Waar de klassieke Monstera Deliciosa vaak gaten in het uiteinde van het blad heeft, zitten de gaten bij de Monstera Adansonii meer naar het midden van het blad. Richtig de nerf, zeg maar. En dat ziet er zó schattig uit.

Het kleine broertje

De plant zelf is ook kleiner dan zijn grote broer. Hij heeft kleinere bladeren en zal in the end ook minder groot worden. Eigenlijk is de Monstera Adansonii dus een kleine, schattige versie van de klassieke Monstera die je overal op Instagram ziet.

> Ook leuk: 6 prachtige, originele kamerplanten die weinig water nodig hebben

Monstera Adansonii verzorgen

Het verzorgen van de Monstera Adansonii is niet heel anders dan het verzorgen van een klassieke Monstera Deliciosa. Zet de plant in een plastic pot met drainage gaten, en plaats deze plastic pot in een leuke pot die goed in je interieur past.

Deze Monstera staat het leukste in een hoge pot waarbij de bladeren lekker kunnen hangen, zonder dat ze iemand in de weg staan. Een keer per week water geven is voldoende. Kijk echter wel uit dat je ‘m niet te veel water geeft. De grond moet vochtig zijn, maar niet te nat.

Giftig voor huisdieren?

Net zoals de grote Monstera Deliciosa is deze kamerplant jammer genoeg giftig voor honden en katten als ze de bladeren opeten. Even uitkijken met nieuwsgierige viervoeters dus. Zet ‘m in een kamer waar je huisdieren niet komen, of ergens hoog op een plank.

Wel goed om te weten: déze 5 kamerplanten zijn 100% veilig voor katten. Die kan je dus met een gerust gevoel in jouw woonkamer kwijt.

Nog een fun fact: wist je dat de Monstera plant in het algemeen vaak een Swiss cheese plant genoemd wordt, als verwijzing naar de gaten die in de plant zitten? Daar krijgen we een glimlach van op ons gezicht.

Meer lezen over planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó verzorg je de populaire Monstera Adansonii het beste
Sluiten