Monochroom interieur met cognackleurig accent

Een monochroom interieur is minimalistisch, sereen én de perfecte basis om te spelen met een kleuraccent. Dat cognackleurig leer een perfecte toevoeging is, lieten we je al eerder zien. En in dit interieur is dat geen uitzondering.

Dankzij de wit- en grijstinten, springt de vlinderstoel er extra uit. En met een klassiek item als deze, is dat alles behalve een straf.

Kleur aanbrengen in een monochroom interieur kan natuurlijk met elk item. In dit huis is gekozen voor een cognackleurige vlinderstoel, maar een kleurrijk Perzisch tapijt zorgt ook voor een stijlvolle dosis spanning. Variëren hoeft overigens niet alleen met kleur – maar kan ook goed met texturen, vormen en patronen, zoals in dit interieur is gedaan. Een grafische print op het kleed, een donzig kussen in de hoek van de bank en een collage van schilderijen in verschillende groottes. Door te kiezen voor fotografie in zwartwit, blijft het toch een eenheid.

Vanuit de woonkamer kijk je de keuken in – mét marmeren achterwand. Een simpel vloerkleed van een dunne stof is perfect voor een kleine keuken, zoals je hier ziet.

Koper is een goede kleur om het cognackleurig leer te versterken en matcht ook uitstekend bij een monochroom interieur.

Ook de slaapkamer is een minimalistisch plaatje. In plaats van schilderijen en foto’s recht boven het bed te hangen, is er hier voor gekozen om ze asymmetrisch te clusteren in een hoek.

Elke kamer in dit huis staat in verbinding met elkaar door de monochrome look en het gebruik van dezelfde kleuraccenten. Zo komt het marmer in de badkamer ook weer terug in de keuken.

LEES MEER:
Dit fijne appartement in Stockholm heeft een modern, monochroom interieur, waar enkel de planten en magazines zorgen voor wat kleur.

alexanderwhite.se

Reageer op artikel:
Monochroom interieur met cognackleurig accent
Sluiten