Maud van Dijck
Maud van Dijck Slaapkamer 18 nov 2021

In een monochrome slaapkamer slaap je gegarandeerd in stijl

Kies voor een kleur voor in de slaapkamer! Een monochrome slaapkamer is stijlvol en zeker niet saai. Zelfs als je beperkt in je kleurkeuzes bent door een monochrome look kan je nog eenvoudig een spannend interieur creëren. Maar dan wil je natuurlijk wel precies weten wat monochroom inhoudt.

Het woord monochroom zegt eigenlijk al wat voor interieur je kan verwachten. Het is een combinatie van twee Griekse woorden. Zo heb je mono wat één en alleen betekent en chroma dat voor kleur staat. Voor een monochroom (of eenkleurig) interieur kies je dus één kleur als basis die je in allerlei tinten, schaduwen en tonen in je ruimte terug laat komen.

En dat kan er heel stijlvol uitzien! Kijk maar naar de monochrome interieurs in allerlei kleuren hieronder.

8 fascinerende monochrome interieurs

1. Wit

We beginnen maar neutraal met deze witte slaapkamer. Door tinten van gebroken wit in het interieur te gebruiken krijgt je slaapkamer toch een warme uitstraling.

De lampen vinden wij ook heel tof met de houders van takken. Voor een Scandinavische interieur is dit de ideale look voor de slaapkamer.

Niet zo gek op kleur? Deze 15 zwart-wit slaapkamers zijn ook prachtig

2. Grijs

Vooral in een industrieel interieur ziet een monochroom grijze slaapkamer er geweldig uit. Zeker in combinatie met toffe hanglampen kan je je interieur een ruige look geven.

3. Roze

Wil je warmte in je slaapkamer creëren? Dan wil je toch echt erover nadenken om voor een zachtroze tint te gaan. Zelfs in een minimalistische stijl ziet deze slaapkamer er niet leeg en koud uit door de warme houten vloer en roze kleuren. Daarnaast brengen de sierlijsten op de muur een elegante sfeer met zich mee.

4. Blauw

Het is een prachtige kleur voor de slaapkamer. Met blauw kan je een echte oase van je slaapkamer maken door de rust die deze kleur uitstraalt. Volgens velen is het ook de beste kleur voor de slaapkamer, omdat blauw voor een betere nachtrust zou zorgen dan andere kleuren.

Volgens experts is dit de beste kleur voor in de slaapkamer

5. Groen

Wauw! Wij zijn dol op deze groene slaapkamer. De printjes op het kussen en vloerkleed geven de ruimte een chique uitstraling waar wij alleen maar van kunnen houden. En pst, we hebben bronnen die voorspellen dat groen de slaapkamertrend voor 2022 zal zijn. Dus wat is een beter jaar om voor een monochrome groene slaapkamer te kiezen?

6. Paars

Wil je een gevoel van rijkheid en diepte in je interieur? Dan zijn paarse tinten een goede keuze. Het straalt luxe uit waardoor jouw slaapkamer een stuk eleganter eruit zal zien.

Houd jij van de Victoriaanse stijl? Dan wil je sowieso paars als basiskleur voor jouw slaapkamer overwegen.

7. Oranje

Voor een bohemian of retro monochrome slaapkamer is oranje een leuke kleur. Zeker als je voor geblokte patronen kiest kom je al snel bij retro uit met oranje. Daarnaast is het ook een mooie positieve kleur die je interieur een speelse touch kan geven.

8. Geel

Deze vrolijke kleur hoeft echt niet te druk te worden voor in de slaapkamer. Als je niet een fan bent van knalgeel kies je voor zachtgele tinten. Deze geven je interieur nog steeds een positievere uitstraling waardoor je de dag energiek kan beginnen.

Dit monochrome appartement heeft het mooiste uitzicht ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In een monochrome slaapkamer slaap je gegarandeerd in stijl
Sluiten