Monday finds: deze groene potten zijn gemaakt van plastic uit de grachten

Tijdens onze werkdagen op de Roomed-redactie zien we wekelijks zó veel leuke items voorbij komen, dat we besloten hebben om er een rubriek van te maken. Elke maandag delen wij de duurzaamste must have woonitems, de beste lifehacks en de allerleukste hotspots die je niet mag missen. Vandaag delen we een duurzame groene tip met je.

Als groen jouw kleur is en je gek bent op jouw urban jungle, dan wil je deze plantenpotten 100% zeker in huis halen.

Groenste Grachten Pot van elho en Plastic Whale

Elho is een bekend merk als het gaat om plastic potten. Voor deze unieke Limited editions heeft elho de krachten gebundeld met Plastic Whale én de Amsterdamse grachten. De bloempotten zijn namelijk volledig gemaakt van flessendoppen die uit de grachten van onze hoofdstad gevist zijn.

Zo vang je zes vliegen in één klap, zeg elho zelf: de gracht wordt schoner, je hebt een pronkstuk in huis, je bent duurzaam bezig, je hebt een pot voor je plant, single use plastic zoals een plastic flesje wordt tóch gerecycled, en je haalt meer groen in huis.

elho groenste grachtenpot
Bron:

Zoals je op de bovenstaande foto ziet, zit er een soort marmereffect in de potten. Dat marmereffect ontstaat door het samenbrengen van al die verschillende plastic doppen. Leuk feitje: tijdens het productieproces worden de plastic doppen handmatig toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat alle potten uniek zijn, want geen enkel patroon is hetzelfde.

De Groenste Grachten Pot is verkrijgbaar bij Bol.com en Intratuin. Prijzen zijn vanaf €11,99. Meer over te potten zie je in de onderstaande film (aanrader om even te kijken!).

Heb je de Monday finds van de voorgaande weken gemist?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Monday finds: deze groene potten zijn gemaakt van plastic uit de grachten
Sluiten