Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 30 apr 2019

Molshopen in de tuin? Mollen verjagen op een diervriendelijke manier doe je op deze manier

Net wanneer je ontzettend trots bent op je mooi aangelegde tuin, komt er een mol roet in het eten gooien. Het resultaat: een verse molshoop in je gazon. Shit. Het liefst wil je de mollen verjagen op een diervriendelijke manier. Hoe pak je dat het beste aan?

Een mollenklem is een niet-diervriendelijke optie, maar daar gaan wij natuurlijk niet voor. Kies bijvoorbeeld liever voor een mollenverjager.

Mollen verjagen met een mollenverjager

De naam zegt het al: het doel van een mollenverjager is mollen verjagen. Door geluidssignalen (die voor een mens vrijwel niet hoorbaar zijn) worden de mollen op een afstand gehouden. Dit extreem hoge geluid is voor een mol namelijk ontzettend vervelend, waardoor ze snel een nieuwe verblijfplaats zullen zoeken.

Op deze manier kom je op een diervriendelijke manier van de mollen in de tuin af. Wil je er voor zorgen dat mollen ook niet meer terug komen, dan zijn de twee volgende opties een goed advies:

Maak je tuin ‘onaantrekkelijk’ voor mollen

Een groot gazon, dat is een fantastisch speelterrein voor mollen. Mollen kunnen daar namelijk alle kanten op. Waar mollen echter níét van houden, is een tuin vol boomwortels.

Het planten van bomen kan daarom een goede manier zijn om het mollen een stuk moeilijker te maken. Je hoeft hier echt je mooie gazon niet voor op te geven, maar ga eens na of je rondom jouw gazon een paar grote bomen kan planten. De wortels van deze bomen zullen een natuurlijke barrière vormen waar de mol niet doorheen kan komen.

Maak een barrière van kippengaas

Als je zeker weet dat alle mollen uit de tuin verjaagd zijn, dan is het tijd om ervoor te zorgen dat ze ook niet meer  terug kunnen komen. Een simpele, maar effectieve manier is het ingraven van fijn kippengaas.

Graaf een gleuf van minstens 60 cm diep rondom je gazon. Leg het kippengaas hierin, en graaf de gleuf weer dicht. Mollen kunnen niet door dit gaas heen graven, en zullen weer omkeren als ze op het kippengaas stuiten. Et voila, geen mollen meer in jouw tuin.

De molshopen verwijderen

Voor een esthetisch mooie tuin wil je molshopen natuurlijk het liefst zo snel mogelijk verwijderen. We worden niet blij van die hoopjes aarde in onze mooi aangelegde tuin.

Hoe je dat het beste aan kan pakken, is als volgt: vul de bestaande molshopen op met grond. Dit kan met het grond van de molshoop zelf, maar waarschijnlijk is dat niet genoeg. Is het hele gat gevuld? Stamp de grond dan een keer goed aan. Om je gazon weer mooi te krijgen, kan het nodig zijn om opnieuw te zaaien.

Ook handig:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

tuintipsonline

Reageer op artikel:
Molshopen in de tuin? Mollen verjagen op een diervriendelijke manier doe je op deze manier
Sluiten