Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 4 jun 2020

Het is nog niet te laat: zó start je een moestuin in juni

Had jij je nog wel zo voorgenomen om braaf een moestuintje bij te gaan houden, zodra de vorst voorbij was? Inmiddels hebben we al een paar heerlijke weken gehad, en staat jouw perkje er wellicht nog maar karig bij. No worries! Gelukkig groeien niet elke groenten en fruit elk seizoen, dus het is nog niet te laat om aan die groene vingers te werken. Met deze tips start jij je moestuin in juni.

Een moestuin in juni, kan dat nog?

Je denkt wellicht dat je aan het einde van de lente of het begin van de zomer te laat bent met het zaaien van groenten en fruit, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn namelijk verschillende soorten die je nog prima in juni kunt gaan kweken. Denk aan worteltjes, rucola, radijsjes, bietjes en andijvie. Klik hier voor een volledig overzicht van de zaaikalender.

Of speel een beetje vals. Je hoeft niet helemaal bij nul te beginnen, maar je kunt natuurlijk ook tomaten-, courgette- en komkommerplanten kopen. Deze kun je met vrucht en al planten in jouw moestuin en door het lekkere weer kun je al snel kunt genieten van jouw verse groenten.

Kruiden in je moestuin

Kruiden zoals dille, koriander en basilicum kun je de hele zomer door zaaien en zijn altijd een handige toevoeging aan je moestuin. Tip: plant basilicum bij de tomaten. Basilicum is namelijk goed voor de groei en het aroma van de tomaten.

Bescherm je moestuin

Zodra het warmer wordt, moet je je planten extra beschermen tegen insecten en schimmels. Controleer je gewassen daar ook op, of plaats vogelnetten om te voorkomen dat je frambozen weggepikt worden door de vogels.

Geef je moestuin voldoende water bij warm en droog weer. Droogte kan namelijk meeldauw veroorzaken, wat schadelijk is voor bijvoorbeeld courgettes en komkommers.

Meer tips voor een fijne moestuin

Moestuin in juni
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is nog niet te laat: zó start je een moestuin in juni
Sluiten