Moestuin maandag: zo kan je het beste de MoestuinMaatjes van AH verpotten

Als je van moestuinen houdt is de actie voor de MoestuinMaatjes van AH je vast niet ontgaan. De schattige plantjes van Albert Heijn kreeg je bij een besteding van €15,- aan boodschappen, en als je ze meteen gebruikt hebt dan moet je ze nú ongeveer verpotten. Wij leggen uit hoe je ze het beste verder kunt laten groeien.

De MoestuinMaatjes zijn makkelijk om te verzorgen en eigenlijk nóg makkelijker om te verpotten. Weten hoe? Lees dan snel verder.

MoestuinMaatjes van AH

We zullen eerst even uitleggen hoe je ze het beste kan verzorgen. Het is belangrijk dat ze genoeg zonlicht (het liefst minstens zes uur per dag) en water krijgen. Probeer de bakjes goed vochtig te houden en geef het water niet op de plantjes maar liever ernaast, op de grond.

Voor het eerst beginnen met een moestuin? Tips die elk groentje wilt weten


Verder kan je voor het zaaien zelf kijken naar de uitleg op de wikkel van jouw plantje. Ieder plantje heeft andere omstandigheden nodig om te kunnen groeien. Schrik daarom niet als sommige al heel snel groeien en andere daar iets langer over doen, dat is heel normaal.

Het verpotten van de MoestuinMaatjes

Wanneer de plantjes ongeveer vier centimeter groot zijn of drie kiemblaadjes hebben, mag je ze verpotten. Hoe doe je dat? Dat is gelukkig erg simpel want je kan (bij de meeste plantjes) de plant inclusief bakje gewoon in de grond stoppen.

Of natuurlijk in een leuke plantenpot als je die hebt. Het klinkt misschien gek maar het kan echt! De wortels kunnen namelijk gewoon door het bakje heen groeien.

En bij groenten die onder de grond groeien?

Dit kan alleen niet bij groenten waarbij je de ondergrondse delen eet. Denk aan radijsjes en wortels. Hiervoor zijn de kweekbakjes wél echt te klein.

Verpot dan het plantje in dat geval door het bakje nat te maken en open te scheuren. Het kan zijn dat de plantjes even slap gaan hangen, maar ze moeten gewoon even wennen: na een paar dagen zullen ze weer mooi rechtop staan.

Je eigen moestuin beginnen: zó ga je te werk

MoestuinMaatjes van AH verpotten
Bron: Roomed

Ah

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Moestuin maandag: zo kan je het beste de MoestuinMaatjes van AH verpotten
Sluiten