Moestuin maandag: begin met met de basics met een moestuinkalender

Er is niets lekkerder dan je eigen groenten en fruitsoorten uit je tuin te kunnen oogsten. Of het nu gaat om een flinke lap grond of een eigen minituin, met een beetje (of heel veel) liefde en tijd kom je heel ver. Een moestuinkalender brengt je nog verder en wij leggen uit waarom.

Want wanneer zaai, plant en oogst jij je groenten en fruitsoorten? In dit artikel leggen wij je uit waarom het handig is om te binnen met een moestuinkalender.

Moestuinkalender

Een moestuinkalender geeft je inzicht in de zaai-, poot-, plant- en oogstperiodes van de producten in je moestuin. Zo weet je wat en wanneer je kan zaaien en ook wanneer je kunt oogsten. Klinkt logisch, toch?

De Moestuinkalender geeft antwoord op vragen als: Wanneer moet je aardbeien zaaien? Kun je spinazie in de zomer oogsten? Goed om dit even verder toe te lichten want een moestuinkalender hebben is belangrijker dan je denkt.

Een moestuin hebben is namelijk meer dan zaadjes in aarde stoppen. Het is bewust nadenken en plannen in welke groenten en fruitsoorten jij je tijd moet steken. Hiervoor kan een moestuinkalender dus erg handig zijn.

Wil je beginnen met een moestuin? Dit zijn de makkelijkste moestuin kruiden

Verder is het handig om te kijken naar welke groenten en fruitsoorten jij in je moestuin wil hebben staan. Zo kan je gerichter kijken naar je moestuinkalender. Dit is belangrijk om te weten want elke soort werkt anders.

Zaaikalender

Misschien denk je nu meteen aan een zaaikalender of heb je zelf al een zaaikalender. Toch kan je beter overstappen naar een moestuinkalender. Bij een zaaikalender kijk je namelijk alleen maar wanneer je kan zaaien maar vergeet je te kijken naar het oogsten.

In een moestuinkalender zie je niet alleen wanneer je moet zaaien maar ook wanneer je het best kan oogsten en dus wanneer jij je groenten en fruitsoorten uit je moestuin kan halen om op te eten.

Voordelen moestuinkalender

Als jij in je moestuin werkt volgens je moestuinkalender kan je gestructureerder aan de slag gaan en kan je ieder moment in een oog opslag zien wat je kan zaaien, planten of oogsten. Makkelijker wordt het niet.

Fijn: met deze tips begin je dit jaar nog aan je eigen moestuin

We zijn voor jullie even opzoek gegaan naar een fijne en duidelijke moestuinkalender en deze van uitgeverij Snor geeft precies aan wanneer je moet zaaien, planten en oogsten.

In deze kalender staat ook wat je elke maand moet doen, wat je niet mag vergeten en wat je kan doen om de oogst nog beter te laten worden. Ook is er nog extra ruimte om je eigen tuin klusjes er in op te schrijven. Handig dus voor als jij aan je moestuin wil gaan beginnen. Je kan hem kopen voor €9,99.

Dit moet je als groentje weten over een moestuin

Moestuinkalender
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mijnmoestuin

Reageer op artikel:
Moestuin maandag: begin met met de basics met een moestuinkalender
Sluiten