Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 19 apr 2021

Dit zijn de makkelijkste groenten om te verbouwen in je eigen moestuin

Hebben jullie door de lentezon ook al last van moestuinkriebels? Als je begint aan je eigen moestuin kan het fijn zijn om te weten wat de makkelijkste groenten zijn om te verbouwen.

Ook benieuwd geworden? We gaan snel kijken welke groenten dit zijn.

De makkelijkste groenten

Het verbouwen van je eigen groenten is leerzaam en erg gezond. Vind je het verbouwen van groenten moeilijk? Dat hoeft niet per se, er zijn namelijk veel groenten die zonder al te veel moeite goed kunnen groeien.

Tomaten

Tomaten zijn niet zo moeilijk om te verbouwen. Sterker nog, ze zijn super makkelijk. Je kan ze in volle grond kweken maar ook in potten, dus kijk naar wat je zelf het fijnst vindt.

Courgette

Een courgette is niet alleen erg lekker maar ook erg makkelijk om te verbouwen. Je hebt er wel iets meer ruimte voor nodig want hij neemt één vierkante meter per plant in beslag. Niet echt geschikt voor de kleine moestuin dus.

Let in de eerste fase van de groei van de plant wel goed op slakken. Deze kunnen je plant in één dag bijna helemaal opeten. Na de eerste groeifase hoef jij je geen zorgen meer te maken.

Bewaar ook de bloemen van de plant, want hier kan je ook lekkere gerechten mee maken.

Courgettebloemen kopen: waar vind je ze en wat maak je ermee?

Wortels

Wortels zijn een van de makkelijkste groenten om te verbouwen omdat je ze niet voor hoeft te zaaien. Ze kunnen direct in de volle grond gezaaid worden.

Wel heb je een beetje geduld nodig, het kan namelijk drie of vier weken duren voordat er een beetje groen boven de grond uit komt.

Radijs

Radijsjes kan je ook meteen in de volle grond zaaien, heerlijk! Maak een paar kleine gaten in de grond die elk drie centimeter van elkaar af staan. In elk gaatje kan je dan twee of drie zaadjes plaatsen, zodat er altijd wel één zaadje kiemt en uitgroeit tot een volledige plant.

Bieten zijn óók een van de makkelijkste groenten

Yes! Ook de bieten kunnen meteen de volle grond in. Bij bieten hoef je in elk gat maar één zaadje te plaatsen. Het zaadje is namelijk een vruchtje met daarin een tot vier zaadjes. Zonde dus om er meer te plaatsen want uit een vrucht/zaad komen dus al meerdere zaadjes.

Sla

Ook sla hoort in het rijtje thuis van de makkelijkste groenten voor in je moestuin. Je kan vanaf het voorjaar al zaaien en dit kan je zelfs tot oktober nog blijven doen. Stop de zaadjes niet te diep in de aarde en zorg voor voldoende zonlicht.

Sperziebonen

Sperziebonen zijn populair in moestuinen. Logisch ook want ze hebben alleen voldoende water nodig en verder kan er eigenlijk niet veel mis gaan. Weet jij al voor welke groenten je gaat?

Moestuin maandag: 6 x de beste telefoon apps voor je moestuin

Makkelijkste groenten om te verbouwen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Eigen Huis & TuinLibelle

Reageer op artikel:
Dit zijn de makkelijkste groenten om te verbouwen in je eigen moestuin
Sluiten