Tessa Ham
Tessa Ham Wooninspiratie 14 nov 2019

Moeite met opstaan? 5 manieren om makkelijker uit bed te komen

Bij het terugzetten van de klok wonnen we nog heel even daglicht ‘s ochtends, maar helaas is het nu toch echt pikkedonker als we opstaan. Eerlijk is eerlijk: dat maakt het uit bed komen een nog grotere opgave dan het al was. Heb jij ook moeite met opstaan ‘s ochtends?

5 manieren om makkelijker uit bed te komen nu de dagen weer korter zijn en het ‘s ochtends nog donker is.

Philips wake up light
Bron: Etos

Wekker die zonlicht nabootst

Daglicht stuurt een seintje naar je hersenen dat het tijd is voor een nieuwe dag. Geen zonlicht? Dan creëer je het toch! Bijvoorbeeld met deze wekker van Philips (Philips Wake Up Light) die zonlicht nabootst.

Dertig minuten voordat je wakker moet worden, begint de lamp/wakker zachtjes op te lichten, zodat jij langzaam ontwaakt uit je diepe slaap. Is ook nog eens lekkerder wakker worden dan abrupt wakker schrikken van je iPhone wekker! Het beste: bij de Etos is ‘ie nu te koop voor 40 euro.

Koffie als je uit bed rolt

Waarschijnlijk kom jij een stuk makkelijker je bed uit als er een bakkie heerlijke koffie voor je klaar staat. Daar hoef je echt niet per se je huisgenoot of partner lief voor aan te kijken.

Soms hebben koffiezetapparaten zelf deze geniale functie, maar maak je geen zorgen als die van jou dat niet heeft. Een slimme stekker (smart plug) die je met je telefoon kunt aan- en uitzetten, doet de trick ook.

Maak van je badkamer een spa

Hoe fijner je het opstaan voor jezelf maakt, hoe makkelijker het wordt om uit bed te gaan. Stel dat je eigen badkamer aanvoelt als een mini-spa. Dan hop je er toch ook snel uit voor een lekkere douche? Daar hoef je echt niet per se een bubbelbad voor te hebben. De styling doet al heel veel.

Kies voor heerlijke luxe badkamer producten in mooie flessen, zorg voor grote zachte handdoeken en vergeet de groene planten in je badkamer niet. Een simpele trick is om je badkamer heerlijk te laten ruiken.

Lees ook: Zo creëer je een luxe badkamer met de sfeer van een spa

outfit

Leg je kleding klaar voordat je naar bed gaat

Hoe vaak heb jij wel niet ‘s ochtends in paniek voor een volle kledingkast gestaan, met de gedachte dat je niets hebt om aan te trekken? Niet echt een fijne start van je ochtend natuurlijk.

Een makkelijke oplossing is het klaarleggen van je kleding voordat je in bed stapt. Zorgt er ook nog eens voor dat je iets langer kan blijven snurken! Echt waar, je zal versteld staan van hoeveel tijd dit scheelt.

Lees ook: 5 gemakkelijke gewoontes om je dag goed mee te beginnen

Kies voor slimme lampen

Jep, we zijn in de toekomst belandt. Naast automatisch koffiezetten, kun je namelijk ook je lampen aan- en uitzetten met één druk op je smartphone als je moeite hebt met opstaan. Helemaal fijn is het natuurlijk als je voor dimbare lampen kiest.

Wij zouden hiervoor kiezen als je het Wake Up Light toch iets te prijzig vindt, of je bang bent dat je van licht alleen niet wakker wordt. Time de lampen om langzaam harder aan te gaan, of bedien al de lichten in je kamer vanuit bed als je eenmaal wakker bent.

Dit artikel verscheen eerder op business zusje WorkJuice.

Tips voor een fijne slaapkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeite met opstaan? 5 manieren om makkelijker uit bed te komen
Sluiten