Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 21 mrt 2020

Plantenouders opgelet! Deze kamerplanten hebben extra veel zorg en liefde nodig

Dit is speciaal voor de mensen met groene vingers of mensen die gewoon van een uitdaging houden. Sommige kamerplanten vergen net even wat meer zorg en zijn dus moeilijker te onderhouden. Zeker als je normaal gesproken iedere dag de hort op bent. Als je altijd veel thuis zit of veel vanuit huis werkt, dan zijn deze moeilijke kamerplanten wellicht de perfecte planten voor jou.

Alle planten verdienen de liefde die ze nodig hebben, maar helaas kan niet iedereen die liefde en verzorging bieden. Soms zien deze planten er heel onschuldig en makkelijk uit, maar schijn bedriegt. Daarom is het altijd goed je in te lezen voordat je een plant aanschaft.

Moeilijke kamerplanten

Venus Vliegenval

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen; de Venus Vliegenval zal het waarschijnlijk nooit geweldig doen. Het is een leuke en vooral immens populaire plant, maar hij is niet gemaakt voor ons klimaat. De Venus Vliegenval houdt namelijk van een tropisch, vochtig en warm klimaat, iets wat wij in Nederland gewoon niet kunnen bieden.

Deze plant zal het misschien eventjes goed doen in de warmste zomermaanden en met een goede vochthuishouding, maar echt lang zal deze plant het nooit uithouden. Helaas!

Vioolplant

Vioolplanten zijn dus het perfecte voorbeeld van ‘schijn bedriegt’. Deze moeilijke kamerplanten zien er lief en mooi uit, maar vergen dus wel meer moeite dan je in eerste instantie zou denken.

Deze planten houden van veel daglicht, wat vooral in de donkere maanden lastig is om te bieden. Bovendien houden ze van een vochtige bodem, maar niet te veel water. Die balans is erg lastig om te vinden. Krijgt de vioolplant niet genoeg daglicht of te veel water? Dan laat hij direct zijn bladeren vallen.

Lepelplant

De lepelplant is een onwijs populaire plant en dat is precies waarom mensen deze plant onderschatten. De lepelplant vraagt namelijk om specifiek onderhoud, anders gaat het mis.

De bladeren van de lepelplant verwelken namelijk redelijk snel wanneer ze niet genoeg water krijgen. Na het krijgen van genoeg water leven deze moeilijke kamerplanten vaak wel weer even op, maar dat is vaak van korte duur.

Kaapse Jasmijn

De Kaapse Jasmijn heeft vaak schattige witte bloemetjes en imposante bladeren. Een prachtige plant voor in je interieur.

Helaas is het wel een lastige plant. Kaapse Jasmijn houdt namelijk van veel zonlicht en een zurige grond. Overleven in donkere wintermaanden is dus best lastig. Lukt het wel? Dan word je beloond met prachtige witte bloemen die ook nog eens lekker ruiken.

Krulvaren

Varens zijn over het algemeen stevige planten die niet te verwoesten zijn. Maar vergis je niet: toch zijn het gevoelige jongens. De krulvaren houdt van veel water en een plekje in indirect zonlicht. Dat is lastig in de winter. Bovendien is de krulvaren gevoelig voor de warme en droge verwarmingslucht in de winter, want de plant houdt van vochtige lucht.

Op zoek naar makkelijkere planten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Plantenouders opgelet! Deze kamerplanten hebben extra veel zorg en liefde nodig
Sluiten