Moeder maakt poppenhuis vol design meubels voor haar dochtertje

Niet veel kinderen kunnen zeggen dat ze op jonge leeftijd al eigenaar zijn van een huis vol design meubels! Het dochtertje van de creatieve Liz Macdonald wel. Liz maakte een prachtig poppenhuis voor haar dochter Maddie. Het begon als een test, maar groeide uit tot een grote passie van Liz. Ze vond het zo leuk dat ze het hele huis tot in de details decoreerde met echt behang en design meubels.

De design meubels zijn haast niet van echt te onderscheiden, behalve de grootte dan natuurlijk. Het pronkstuk in het poppenhuis is de Mark Tuckey tafel in de keuken, maar eigenlijk vinden wij elke kamer te gek!

Hoe het begon.. Dochtertje Maddie had eigenlijk helemaal niks wat echt van haar was. Alles was doorgegeven van haar oudere broertje, zoals dat vaak gaat in gezinnen. Liz had op Instagram al gezien dat een vriendin van haar bezig was met een poppenkast. Ze dacht bij zichzelf dat ze dat ook wel kon en sloeg daar uiteindelijk een beetje in door, waardoor ze eindigde met het maken van designmeubels in miniatuur. Té leuk!

Feeding time at the zoo ??

A photo posted by @little.linzi on

Het lastigste onderdeel was het verven van de buitenkant (zoveel precisiewerk!) en ook het bekleden van de wand bij de trap. Liz heeft daadwerkelijk elke trede uit het behang geknipt, omdat de trap niet uit het huis gehaald kon worden.

De favoriete ruimte van Maddie en haar broer is de keuken. Ze vinden het onwijs leuk om de koelkast te openen en te spelen met het servies.

Naast de miniatuur designs voor het mini-huis maakt Liz ook tipi-tenten, die zij verkoopt. Uiteraard spotten we ook een aantal tipi’s in het huisje, maar dan wel in het klein natuurlijk.

Op Instagram kun je de renovaties van het huisje volgen als je zoekt op #maddiesdollhousereno

Wil jij ook zo’n gaaf poppenhuis maken? In deze Ikea hack laten we zien hoe je van een kast een klein huisje maakt.

www.insideout.com.au