Tessa Ham
Tessa Ham Wooninspiratie 31 jan 2019

7 manieren om een moderne woonkamer te creëren

De woonkamer is een belangrijke plek in huis: het is immers de plek waar we de meeste tijd doorbrengen. Voelt die van jou een beetje outdated aan en wil je graag een moderne woonkamer? Geen zorgen, met een paar veranderingen creëer je zo een moderner interieur.

Kies één of meerdere van deze manieren uit (wat je budget toelaat) en creëer zo een moderne woonkamer.

Een bijzettafeltje

Met iets kleins als een bijzettafeltje kan je al een modernere woonkamer creëren. Je hebt tegenwoordig zoveel leuke moderne bijzettafels, dat het nog lastig wordt om er één te kiezen. Met eentje van metaal, glas (en metaal) of hout zit je altijd goed.

De bank

Dit is de meest prijzige verandering uit dit rijtje, maar als je je bank omwisselt, krijg je meteen een hele nieuwe moderne woonkamer. Met een strakke effen kleur, zoals grijs, zit je sowieso goed. Maar banken hoeven tegenwoordig echt niet per se meer grijs, wit of zwart te zijn. Je kan ook kiezen voor een kleur als roze, blauw of zelfs (ja, dit kan ook heel mooi zijn) geel. Houd dan wel de rest van je huis strak en modern.

Staande lamp

Een staande lamp zorgt niet alleen voor wat mooier sfeerlicht in je woonkamer, het is ook een goede toevoeging aan een modern interieur. Wij zijn helemaal gek van een lamp met een industriële look, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor zo’n mooie lamp met een buiging. Kies voor goud, metaal, zwart, wit of grijs voor een moderne look.

Kussens

Zit jouw bank toch nét te lekker om ‘m in te ruilen voor een moderne variant? Dan kan je met de kussens op de bank ook al ver komen. Een lichte effen kleur bank kan je al snel een moderne touch geven door kleurige kussens of kussens met een printje te kopen. Dat hoeft echt niet per se heel heftig te zijn: een kleur als olijfgroen oogt rustig, maar daar haal je toch wat kleur mee in huis. Je kan ook eens kussens met een andere stof kopen, zoals velours of fluweel.

Decoratie aan de muur

Schilderijen en foto’s op canvas geven niet per se de moderne look waar je naar op zoek bent. Wil je echt een foto ophangen? Kies er dan voor om ‘m te printen op staal. Daarnaast kun je beter voor posters gaan dan een schilderij (we love a good gallery wall!). Maar je kunt ook een beetje out of the box denken en gaan voor een wandkleed, neon lamp of planten.

Accessoires

Heb je geen geld voor bijvoorbeeld een nieuwe bank? Zelfs met kleine accessoires kan je jouw woonkamer al een moderne look geven. Denk hierbij aan mooie vazen, kaarsen of een stolp. Let maar op: de accessoires maken een huis echt af en hebben daarom al een grote invloed.

Vloerkleed

Een vloerkleed geeft een moderne woonkamer net dat beetje extra. Zeker als je jouw huis modern en strak hebt ingericht, helpt een vloerkleed je thuis wat minder kil aan te voelen. Dat hoeft nog niet te betekenen dat je per se een oubollig kleed als die bij je oma (sorry oma!) in huis hoeft te halen. Kies voor een kleed met een abstract patroon, of één met een mooie moderne kleur zoals oudroze.

Meer moderne interieur inspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 manieren om een moderne woonkamer te creëren
Sluiten