Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 31 aug 2018

5 ideeën voor een moderne, rustieke accent muur in je interieur

In de afgelopen jaren waren veel kleuren en drukke prints in je interieur helemaal trending. Langzamerhand gaat deze trend steeds meer over in rustieke accenten. Maar wat is rustieke, chique look eigenlijk? En hoe pas je het toe in je interieur? Dit zijn 5 basic ideeën voor rustieke en moderne accenten.

Rustiek chique ruimtes zijn ruimtes waarin rustieke elementen (zoals hout) gecombineerd worden met simpel en modern design.

Zo maak je een moderne en rustieke muur

Toch is de combinatie tussen rustiek en modern niet altijd makkelijk, maar wél als je een rustieke muur creëert. Dat doe je door middel van een houten muur maken. Zo voelt het net alsof je in een houten chalet bent. Het hout zorgt voor de rustiek en de rest van het interieur geeft de moderne touch.

Houten look in je slaapkamer

Eén van de makkelijkste kamers om een rustiek, maar ook chique accent in je interieur te brengen, is de slaapkamer. Door één van je muren met hout te bewerken, voelt het direct alsof je ergens in de natuur of gewoon in een houten hutje aan het slapen bent.

De divider muur

In plaats van direct een hele muur van hout te (laten) maken, kan je ook voor een houten divider kiezen. Doordat er aan beide kanten een open ruimte is, blijft de rustieke sfeer behouden. Daarnaast kan je ‘m ook makkelijk vervangen als je aan een andere roomdivider toe bent.

Dit vind je vast ook leuk: DIY: zo maak je een (hartjes)hanger van takken voor aan de muur

Een kleine accent muur

Dat je voor de rustieke en moderne look wilt gaan, betekent niet dat je meteen een gehele muur met hout moet betimmeren. Als je op een subtiele manier accenten wilt toevoegen, kan je voorbeeld kiezen voor een houten muur op de overloop of langs de trap. Op deze manier maakt de muur een stuk minder statement, maar creëer je toch een rustieke sfeer.

Pallets: óók aan de muur

Dat pallets hartstikke multifunctioneel zijn, wisten we al. Je gebruikt ze als plantenbak, meubelstuk of als bed. Maar je kan ze ook gebruiken voor aan de muur. Zo blijft het oppervlak dat je bedekt met hout een stuk kleiner. Zorg er wel voor dat het pallet netjes is opgeschuurd en eventueel gelakt. Je wilt natuurlijk geen splinters!

Accent muur achter de eettafel

Een veelvoorkomende plek voor een accent muur, is precies achter de eettafel. Het geeft enorm veel karakter, maar je kan er ook van ontsnappen. Als je behoefte hebt aan rust, verplaats je gewoon naar de woonkamer.

Meer lezen over wat je allemaal kunt doen met je muur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ideeën voor een moderne, rustieke accent muur in je interieur
Sluiten