Moderne loft met Scandinavisch interieur en industrieel tintje

Dit appartement in Vilnius, Litouwen, lijkt in eerste instantie misschien niet zo bijzonder, maar is dat wel degelijk. De moderne loft is zo’n vijfentachtig vierkante meter groot en heeft voor een groot deel een dubbelhoog plafond. Vanuit de slaapkamer kijk je daarnaast uit op de zithoek met een enorm jaloersmakende bank waarop wij zo uren zouden doorbrengen.

Het appartement is een ontwerp van InArch en is onderdeel van Loft Town, een nieuw gebouw met luxe studioappartementen en lofts die een industriële sfeer uitstralen.

InArch koos voor een aantal stoere materialen die de industriële sfeer van de hoge woning versterken. Een mooi voorbeeld daarvan is het plafond van beton. Daarnaast gebruikte het architectenbureau voor de styling van deze moderne loft veel hout wat warmte en levendigheid toevoegt aan het moderne interieur. Voor de slaapkamer maakten ze een tussenverdieping met hoge ramen.

Onder de slaapkamer en badkamer maakte het architectenbureau de keuken en eethoek. De keuken is vrij simpel, maar heeft wel een speels tintje door de verspringende keukenkastjes. De matte witte kastjes contrasteren mooi met de zwarte hoogglans backsplash.

De eethoek is onderdeel van een soort kookeiland in de keuken. In plaats van een normale eettafel koos de architect voor een hoge tafel. Naast een aantal vrij simpele barkrukken staan hier ook twee bijzondere Bouchon krukken van kurk. Over de radiator maakte de architect een houten constructie waardoor dit hoekje een relaxte en warme zitplek is. Ideaal als leeshoek bijvoorbeeld!

Van de keuken tot en met de trap naar de tussenverdieping beplakte het architectenbureau de muur met hetzelfde hout waarvan de vloer is gemaakt. Hierdoor wordt de ruimte echt een geheel. In de houten wand maakten ze daarnaast een aantal inbouwkasten die wegvallen in de muur en daardoor nauwelijks opvallen.

De slaapkamer sloot de architect af met een hoge glazen wand. Hierdoor kijk je vanboven uit op de woonkamer die een heel stuk lager ligt. Voor extra privacy en minder inkijk door de hoge ramen vanbuiten, hing de architect als extra ‘muur’ gordijnen op.

Ook in de master bedroom zie je de balken terug die in de rest van het interieur worden gebruikt. Hoewel dit grotendeels een soort statement piece is in de minimalistische slaapkamer, zijn de balken ook functioneel door de ingebouwde lampen.

inarch.lt

Reageer op artikel:
Moderne loft met Scandinavisch interieur en industrieel tintje
Sluiten